POLICIJA ISPITUJE SKANDAL

U javnost procurile obnažene fotografije dobojskog profesora, on tvrdi: Kajem se! Ispao sam naivan!

Hronika19.01.17, 21:36h

U javnost procurile obnažene fotografije dobojskog profesora, on tvrdi: Kajem se! Ispao sam naivan!
- Jesam ja na fotografiji. Dopisivao sam se sa jednom ženskom osobom, koja mi se ličnom kartom predstavila da je punoljetna i da je rođena 1988. godine. Ona nije iz naše škole, tvrdi profesor

 

 

 

 

Službenici Centra javne bezbjednosti Doboj, uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva, preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju informacija iz medija da je radnik Saobraćajne i Elektro škole iz ovog grada slao svoje obnažene fotografije, rečeno je Srni u dobojskoj policiji.
 

Iz policije navode da nisu primili prijavu o navedenom događaju i da postupaju na osnovu objavljenih informacija u medijima.


Profesor, koji je na spornim fotografijama kao od majke rođen, pak navodi da je riječ o njegovoj grešci, koju priznaje.


- Jesam ja na fotografiji. Dopisivao sam se sa jednom ženskom osobom, koja mi se ličnom kartom predstavila da je punoljetna i da je rođena 1988. godine. Ona nije iz naše škole, rekao je ovaj profesor.


Kaže da je ispao naivan, da je šteta načinjena, ali i dodaje da ne zna da li su sporne fotografije vidjeli učenici škole u kojoj predaje.


- Kajem se! Dao sam izjavu u školi, otvoreno. Što ste me vi pitali, pitao me i direktor, koji će vidjeti šta i kako dalje. Ja ne znam šta će biti dalje, rekao je profesor u izjavi za "Nezavisne".

 

profesor-doboj-obnazen


Spasoje Vasiljević, direktor škole, napominje da njegova saznanja govore o tome da ove fotografije profesor nije slao učenici, kao ni maloljetnoj osobi.


- Kao direktor, nakon što sam upoznat s ovim slučajem, obavio sam razgovor sa profesorom i uzeo izjavu od njega. Naime, on je izjavio da je uspostavljanjem komunikacije, a nakon nekoliko prepiski i dobijenih fotografija tražio od te osobe i dobio kopiju lične karte. Navedena osoba na ličnoj karti je 1988. godište i ime je poznato. Nakon toga on je toj osobi poslao sporne fotografije, naveo je Vasiljević.


Direktor škole napominje da je zadužio i psihološko-pedagošku službu da zajedno s njim prati ovaj slučaj kako bi se konačno uvjerili da, kako navodi, profesor nije imao kontakt s učenicom.


Vasiljević napominje da je spomenuti profesor primjeran radnik i do sada nije imao nikakvih problema s njim, pa ni ove prirode.


- Kao direktoru strašno mi je žao zbog ovih fotografija. Smatram da se svi prosvjetni radnici i u privatnom eksponiranju moraju ponašati u skladu s opšteprihvatljivim društvenim normama, posebno vodeći računa o osjetljivosti i značaju profesije kojom se bave, ocijenio je Vasiljević.


Ministarstvo prosvjete i kulture RS nema saznanja o ovom slučaju, ali su potvrdili da će zatražiti detaljniju informaciju od direktora škole.


Istraga o čitavom slučaju je u toku.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook