OGORČENI APEL BH. JAVNOSTI

Glas razuma iz 'Zelenih beretki': Političari se vraćaju u '90-te, ne dozvolite da se mržnja spusti među nas!

Front19.01.17, 14:35h

Glas razuma iz 'Zelenih beretki': Političari se vraćaju u '90-te, ne dozvolite da se mržnja spusti među nas!
Iz Udruženja 'Zelene beretke' upućen je apel bh. javnosti povodom ratnohuškačkih poruka i podizanja tenzija u državi, koji prenosimo u cjelosti

 

 

Poštovana javnosti, ovim putem se obraćamo svim građanima Bosne i Hercegovine ne gledajući na nacionalnu ili religijsku pripadnost.


Mi, kao udruženje koje je prvo stalo u odbranu domovine 1992. godine, pozivamo sve građane da ne nasjedaju na nacionalističke i političke ložače vatre koje nas vode ponovo u ratne sukobe.


Političari cijele regije su se vratili u devedesete godine i ponovo dižu tenzije samo iz jedne stvari - kako sačuvati svoje stolice i vlast.


Iza sebe su imali 20 godina mira, zašto nisu pokazali svoj patriotizam prema svom narodu kroz poslovne uspjehe i dizanje privrede i otvaranje radnih mjesta za narode BiH?!


Zato pozivamo narode BiH da ne dozvole da se mržnja spusti među nas, jer to vodi samo novoj propasti, a ne budućnosti niti jedne nacionalne skupine.


Ujedno zahtijevamo od nadležnih organa, prvenstveno od Ministarstva sigurnosti BiH, Tužilaštva BiH, Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) i SIPA-e da zaustave sve političare u širenju međunacionalne mržnje, a posebno treba kazniti i sankcionirati njihove medije koji služe političarima kao oružje u širenju mržnje sa krajnjim rezultatom novog rata u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopštenju Udruženja "Bosnae - Zelene beretke".

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook