DOBRO POGLEDAJTE ŠTA KUPUJETE

Zamke u trgovačkim centrima: Izgleda lijepo, ma milina, a onda otkriješ da to uopšte nije krompir!

Biznis Klub19.01.17, 14:03h

Zamke u trgovačkim centrima: Izgleda lijepo, ma milina, a onda otkriješ da to uopšte nije krompir!
Onda su se nemalo iznenadili kada su među krompirima pronašli, ni manje ni više, nego - kamenje!

 

 

Brojne akcije u velikim tržnim centrima često vas neodoljivo (na)mame da kupite i ono što vam baš i ne treba, a kada se na akciji nađe osnovna životna namirnica pa još s preporukom "domaće proizvodnje", kupovina je gotovo ultimativna.


Međutim, ovo iskustvo nije nimalo prijatno... Dogodilo se kupcima u Đakovu, u trgovačkom centru Lidl, gdje su kupili pakovanje krompira težine deset kilograma, i to s oznakom “Okusi zavičaja”. A onda su se nemalo iznenadili kada su među krompirima pronašli, ni manje ni više, nego - kamenje!


Jedan od kupaca koji je imao ovo neugodno iskustvo je i Nenad Bunoza koji je za Glas Slavonije ispričao:


- Ovo se dogodilo već nekoliko puta, tj. da u pakiranju krumpira kod pripreme i pranja otkrijete kako neki baš i nisu jestivi, imaju lijepu težinu od gotovo 220 grama, zaobljeni, ma milina, ali problem je što otkriješ da je to umjesto krumpira - kamen. Tako krumpir iste veličine teži približno 110 grama, a ovaj “krumpir” dvostruko. Budući da se to događa učestalo ne vjerujem da je slučajno, jer u mom zavičaju ipak ima više zemlje nego kamenja.

 

krompir-kamen


Iz Lidla Hrvatska su nakon ovog incidenta kupcima poslali izvinjenje te pojasnili:


- U pakiranju tako velikih količina proizvoda, konkretno u ovom slučaju krumpira, može doći do pogreške. Naime, u usipnom košu iz kojeg roba dolazi na inspekcijsku traku nalazi se tona krumpira te je moguće da se potkrao i kamen koji jako nalikuje na krumpir te ga je bilo teško uočiti i izolirati, prenosi Glas Slavonije.


Također, kupci su pozvani da se sa 'inkriminiranim' krompirom jave u Službu za kupce i reklamiraju proizvod, kako bi dobili povrat novca.

 

U svakom slučaju, bolje je da vam se ovo iskustvo ne dogodi te da, za svaki slučaj, kad kupujete - dobro pogledate šta kupujete.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook