POPADIĆI, MILJENICI EX-JUGOSLAVIJE

Lidija Vukićević nakon 30 godina: Otkrila tajne sa snimanja hit serije 'Bolji život'

Mediji19.01.17, 13:26h

Lidija Vukićević nakon 30 godina: Otkrila tajne sa snimanja hit serije 'Bolji život'
Decenijama nakon što je stvarana, o svom iskustvu u ovoj seriji progovorila je Lidija Vukićević, tada mlada glumica koja je tek gradila karijeru pred kamerama

 

 


Jedna od posljednih hit serija iz bivše zajedničke države bila je dramska saga o porodici Popadić, koja se čak i danas, 30 godina kasnije, uspješno reprizira u cijelom regionu pa i šire.

 

 
Njeni protogonisti tvrde da je za to najviše zaslužna odlična atmosfera koja je vladala na setu te sjajni odnosi među glumcima koji su se reflektovali i na malim ekranima.


Decenijama nakon što je stvarana, o svom iskustvu u ovoj seriji progovorila je Lidija Vukićević, tada mlada glumica koja je tek gradila karijeru pred kamerama.


- Ako je nešto istinito, ako je nešto zaista realno prikazano, naravno i kvalitetno, onda to traje sve vijeme i traje poslije 30 godina. Ništa nije zavijeno, o bilo kom problemu da se javi, to je primenjivo i dan-danas, rekla je glumica za Kurir.rs, te dodala i da je na setu vladala disciplina, a da su glumci prema svom poslu bili krajnje odgovorni.


Priznala je i da su za to bili jako dobro plaćeni, što je dugotrajno snimanje činilo lakšim...


- Snimanje je trajalo pet godina i svaki dan smo se viđali, mi smo znali da poslije snimanja sjednemo zajedno negdje i ostanemo do ujutru... Na snimanju je vladala pozitivna atmosfera. Bjelogrlić nas je jurio "Jao, kako su samo ribe i keva i sestra". Ceca, koja nam počne da priča vic pa zaboravi, nikad nije znala da ispriča kraj, prisjetila se Lidija Vukičević u razgovoru za Kurir.


Svetlana Ceca Bojković, koja je u ovoj seriji tumačila lik autoritativne majke i supruge Emilije Popadić, nedavno je ispričala kako se danas viđa sa kolegama koji su joj bili partneri, Markom Nikolićem i Draganom Bjelogrlićem, sa kojima se često prisjeti zanimljivih trenutaka sa snimanja.


- Sve scene smo snimali iz prvog puta, sve je išlo lako i glatko, a kvalitet rada je bio jako dobar, daleko iznad onog kakava je danas... Lično mislim da je „Bolji život“ stvarno fenomen, nijedna serija nije imala toliko repriza... Međutim, to je bio odraz tog vremena u kojem smo živjeli, koje je bilo mnogo bolje. Bez obzira na to koje je probleme nosilo, bilo je mnogo čednije i naivnije nego ovo vrijeme u kojem danas živimo. Očigledno je da kod publike postoji nostalgija za tim vremenom koje serija odražava, ispričala je Svetlana Bojković u razgovoru za Kurir.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook