IZ FHMZ-A

Vrijeme danas: Na širem području BiH pada snijeg, u Sarajevu i dalje minusi

Hronika19.01.17, 08:21h

Vrijeme danas: Na širem području BiH pada snijeg, u Sarajevu i dalje minusi
U Bosni će danas biti oblačno sa snijegom. Padavine će do poslijepodnevnih sati većinom prestati, jedino u Krajini padavine će prestati krajem dana. U Hercegovini prijepodne oblačno, a poslijepodne razvedravanje

 

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno, snijeg pada u Bosni.

 

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -13 stepeni, Kupres -9, Ivan-sedlo -8, Sokolac -7, Sarajevo -5, Bihać, Bugojno, Gradačac, Jajce, Srebrenica i Tuzla -4, Banja Luka, Drvar, Livno, Prijedor, Sanski Most, Zenica i Zvornik -3, Bijeljina i Doboj -2, Mostar 4, Trebinje 5, Stolac 6 i  
Neum 7 stepeni.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953hPa, za 9hPa je veći od normalnog i raste.

 

U Bosni će danas biti oblačno sa snijegom. Padavine će do poslijepodnevnih sati većinom prestati, jedino u Krajini padavine će prestati krajem dana. U Hercegovini prijepodne oblačno, a poslijepodne razvedravanje.

 

Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak vjetar koji će krajem dana oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -1 stepen, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

 

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura do -2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

 

Biometeorološka prognoza za danas je relativno nepovoljna.

 

U Hercegovini će uz više sunca biti ugodnije, dok bi u ostatku BiH meteoropati mogli imati izraženije tegobe usljed dužeg zadržavanja naoblake i hladnoće, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.



(FENA/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook