Upozorenje vozačima

Snijeg i jaki udari vjetra: Na ovim putnim dionicama u BiH saobraćaj je zaustavljen i usporen

Hronika19.01.17, 08:16h

Snijeg i jaki udari vjetra: Na ovim putnim dionicama u BiH saobraćaj je zaustavljen i usporen
Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna na svim putevima


Zbog nepovoljne vremenske situacije, obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta R-419 Posušje-Blidinje.


Zbog snijega i snježnih nanosa, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona na putnim pravcima: Sarajevo-Rogatica (preko prevoja Romanija), Glamoč-Mlinište i Drvar-Bosanski Petrovac.


Na putnim pravcima Koprivnica-Kupres-Livno i Trnovo-Dobro Polje (prevoj Rogoj) obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila s prikolicom i šlepere.


I na ostalim dionicama u Bosni upozorava se na zasnježen i mjestimično zaleđen kolovoz. U Hercegovini se vozi po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, uz povremeno jake udare vjetra.


Zbog jakog vjetra koji stvara snježne nanose skreće se pažnja na putne pravce Ripač-Bosanski Petrovac-Lanište, Bosanski Petrovac-Drvar, kao i na puteve na područkju Kupresa, Livna, Tomislavgrada, Bosanskog Grahova, Posušja i Glamoča. Ekipe putne operative nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno.


Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna na svim putevima.


Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.


Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić. Također, zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila.


Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tokom dana saobraća usporeno.


Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a. 


(FENA/em)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook