Lider SDP-a o sankcijama predsjedniku RS

Nikšić: Ne treba likovati zbog sankcija Dodiku, iz poteza SAD-a izvući pouku

Front18.01.17, 21:35h

Nikšić: Ne treba likovati zbog sankcija Dodiku, iz poteza SAD-a izvući pouku
Želim vjerovati da je konačno došlo vrijeme da iza sebe ostavimo politike koje decenijama rade na podjeli BiH, te da se okrenemo budućnosti i što bržem rješavanju problema koji stoje pred nama na našem evropskom putu

 

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Nermin Nikšić smatra da sankcije Sjedinjenih Američkih Država prema Miloradu Dodiku nisu razlog za bilo kakvo likovanje.

 

 - Bosna i Hercegovina opet prolazi kroz težak period i naši građani su već dovoljno kažnjeni činjenicom da imamo vlast kakvu danas imamo, pa iz ovog poteza administracije SAD moramo svi, pogotovo političari, izvući pouku. Želim vjerovati da je konačno došlo vrijeme da iza sebe ostavimo politike koje decenijama rade na podjeli BiH, te da se okrenemo budućnosti i što bržem rješavanju problema koji stoje pred nama na našem evropskom putu. Zato bih pozvao sve političare u Bosni i Hercegovini, a naročito političare iz Republike Srpske, da se svi zajedno, u interesu svih naših građana, okrenemo izgradnji Bosne i Hercegovine za sve nas, te da na taj način ubrzamo naš put ka Evropskoj uniji - izjavio je Nikšić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću i marketing SDPBiH. 
 

(FENA/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook