Prve reakcije

SDA: Odluka SAD o uvođenju sankcija Dodiku je očekivana

Front17.01.17, 21:52h

SDA: Odluka SAD o uvođenju sankcija Dodiku je očekivana
Iz SDA navode da je više nego očigledno da Milorad Dodik već duži vremenski period podriva Dejtonski mirovni sporazum i dovodi u pitanje mir i stabilnost u BiH i regionu

 

Dejtonski mirovni sporazum se mora poštovati. Svako onaj ko podriva suverenitet i teritorijalni integritet BiH mora snositi političke i krivične sankcije, kako od strane institucija BiH tako i od strane međunarodne zajednice, saopćeno je večeras iz Stranke demokratske akcije.

 

Iz SDA navode da je više nego očigledno da Milorad Dodik već duži vremenski period podriva Dejtonski mirovni sporazum i dovodi u pitanje mir i stabilnost u BiH i regionu. Kako se ističe u saopćenju, takvo ponašenje se mora zaustaviti. 

 

U tom kontekstu, SDA smatra očekivanom današnju odluku administracije SAD o uvođenju sankcija predsjedniku Republike Srpske.

 

- Pozivamo sve političke aktere u BiH da nastavimo izgrađivati stabilnu državu BiH u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. To je u interesu svih naroda i građana ove zemlje - kaže se u saopćenju SDA.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook