Nakon pisanja medija iz Srbije

Dodik: Nisam obaviješten, ali očekujem američke sankcije

Front17.01.17, 17:08h

Dodik: Nisam obaviješten, ali očekujem američke sankcije
Tu informaciju zasad niko od zvaničnika RS-a u Banjoj Luci nije želio da potvrdi

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nije zvanično obaviješten da su mu Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele sankcije, ali da, kako je naveo, takvo nešto očekuje.

 

- Ne znam da li je informacija da sam stavljen na američku crnu listu tačna, jer nijedan zvanični dokument još nisam dobio. Ali, očekujem tako nešto - rekao je Dodik za beogradske “Novosti”, a tu informaciju prenijeli su i banjalučki mediji.

 

Prethodno je beogradski "Blic", pozivajući se na nezvanične izvore, objavio da je američka administracija Miloradu Dodiku uvela zabranu putovanja u SAD i naložila zamrzavanje imovine i bankarskih računa u ovoj zemlji.

 

Tu informaciju zasad niko od zvaničnika RS-a u Banjoj Luci nije želio da potvrdi.

 

Dodik nedavno u dva pokušaja nije dobio vizu za ulazak u SAD, gdje je trebalo, kako je navodio, da prisustvuje određenim svečanostima u vrijeme inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

 

Isticao je da će u to vrijeme ostati u RS-u, ali „da će biti prilike za njegovu posjetu SAD-u“, a da će se odreći bh. pasoša i putovati sa pasošem Republike Srbije.

 

 Dodik je ranije tvrdio da je „stara američka administracija nastojala na neki način da spriječi njegov odlazak u SAD, ističući da on nije želio da trguje interesima RS“.

 

Ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack nije se duže vrijeme zvanično sastajala s predsjednikom RS-a.

 

-Mi očekujemo od svih lidera da grade zajedničku budućnost za ovu zemlju. Nažalost, ono što vidimo iz RS-a  danas jeste tendencija da se više radi na podjelama, nego na spajanju. Nadam se da će se to promijeniti.., rekla je ona ranije obrazlažujući zašto se ne sastaje s Miloradom Dodikom.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook