Iz BIHAMK-a

Upozorenje vozačima: Ceste mjestimično zaleđene, jaki bočni udari vjetra stvaraju snježne nanose

Hronika16.01.17, 08:24h

Upozorenje vozačima: Ceste mjestimično zaleđene, jaki bočni udari vjetra stvaraju snježne nanose
Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

 

U Bosni i Hercegovini jutros su, zbog niskih temperatura, kolovozi mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajaju se putni pravci Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar.

 

U centralnim i sjevernim krajevima zemlje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, upozorava se na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

 

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su svi putevi prohodni. 

 

Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tokom dana saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

 

U većem dijelu Bosne i Hercegovine treba oprezno voziti po mjestimično mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Na dionicama u višim planinskim predjelima ima mjestimično ugaženog snijega i leda na kolniku.

 

Vozači se upozoravaju na jake bočne udare vjetra koji stvaraju snježne nanose na području zapadne Bosne. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

 

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

 

(FENA/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook