meteorolozi upozorili

Hladnoće se nastavljaju: Danas se očekuju nove snježne padavine i pad temperatura

Hronika16.01.17, 08:19h

Hladnoće se nastavljaju: Danas se očekuju nove snježne padavine i pad temperatura
Promjena vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogla bi dovesti do jačanja tegoba, stoga je preporučljivo reducirati kretanje i ne pretjerivati s aktivnostima

 

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim područjima Bosne je zabilježen slab snijeg.

 

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -14 stepeni, Sokolac -12, Goražde, Ivan-sedlo, Kupres -8, Bijeljina -7, Doboj, Jajce, Srebrenica, Tuzla -6, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Zenica, Zvornik -5, Banja Luka -4, Bugojno, Livno -3, Drvar -2, Stolac, Trebinje 3, Mostar 4 i Neum 6 stepeni. 

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

 

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom. U Hercegovini ponegdje sa slabom kišom ili slabim snijegom. Padavina slabog do umjerenog intenziteta. Očekivana visina novog sniježnog pokrivača: od 1 do 5 cm, na planinama od 5 do 10, lokalno do 15 cm. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Dnevne temperature od -6 do -1, na jugu od 1 do 5 stepeni. 

 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom. Dnevna temperatura oko -3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 
 

Biometeorološke prilike danas će se pogoršavati tokom dana.

 

Promjena vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogla bi dovesti do jačanja tegoba, stoga je preporučljivo reducirati kretanje i ne pretjerivati s aktivnostima.

 

Osjet hladnoće će se pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura, o čemu bi trebali povesti računa, prije svih astmatičari i osobe s ishemijskim bolestima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.
 

(FENA/em)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook