FOTO DANA/ KĆERKE EMINA BEKTIĆA

Filmski prizori iz Istočne Bosne: Srebreničke djevojke jašu konje kao ljepotice u američkim kaubojcima

Nedjeljni magazin15.01.17, 14:24h

Filmski prizori iz Istočne Bosne: Srebreničke djevojke jašu konje kao ljepotice u američkim kaubojcima
Kćerke Emina Bektića, ljubitelja i uzgajivača životinja poput ljepotica iz američkih kaubojskih filmova, jašući na konjima koje uzgaja njihov otac, pokazale su nevjerovatno umijeće i ljubav prema prirodi

 

Iako su vremenski uslovi u Bosni i Hercegovini ovih dana prouzrokovali mnogo problema pa se stanovništvu uglavnom preporučuje boravak u svojim domovima na istoku zemlje  stanovništvo uglavnom uživa u zimskim čarolijama.

 

Ovih dana u srebreničkom selu Jasenova udaljenom nekoliko kilometara od Srebrenice, Ado Hasanović zabilježio je nesvakidašnji prizor i podsjetio na svu ljepotu života sa prirodom, prenosi RTVSrebrenica.

 

srebrenica-djevojke-jasu-konje1

 

Naime, kćerke Emina Bektića, ljubitelja i uzgajivača životinja poput ljepotica iz američkih kaubojskih filmova, jašući na konjima koje uzgaja njihov otac, pokazale su nevjerovatno umijeće i ljubav  prema prirodi koju su im kroz odgoj prenijeli njihovi otac i majka.

 

Prizor je jedinstven i u najmanju ruku zaslužuje najpozitivniju sliku iz Srebrenice. Porodica Emina Bektića živi u selu Jasenova, a Emin je poznat kao veliki ljubitelj životinja, posjeduje ergelu konja, svira šargiju i po svemu sudeći i njegove "ljepotice" naslijedile su tu strast.
 

 

(FENA/ad)


DEPO
KOMENTARI