STIŽE NAOBLAČENJE S JUGA

Pripremite se za nove snježne padavine i hladna jutra: Donosimo vam prognozu vremena za naredne dane

Hronika15.01.17, 10:36h

Pripremite se za nove snježne padavine i hladna jutra: Donosimo vam prognozu vremena za naredne dane
U ponedjeljak, 16. januara, pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom. U Hercegovini ponegdje sa slabom kišom ili slabim snijegom. Padavina uglavnom u drugom dijelu dana

 


U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme.


Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro.


Poslijepodne postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Dnevne temperature od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 stepeni.


U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 0 stepeni, podaci su Federalnog meteorološkog zavoda.

 

Temperature zraka u 7.00 sati: Sokolac -13; Bjelašnica, Kupres -12; Bugojno -10; Goražde, Livno -9; Bihać, Sanski Most -8; Ivan-sedlo, Jajce, Tuzla -7; Prijedor, Sarajevo -6; Banja Luka, Doboj -5; Bijeljina, Srebrenica -4; Zenica, Zvornik -3; Trebinje -1; Gradačac 0; Mostar i Neum 1 stepen.

 
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.


Prognoza vremena za naredne dane:


U ponedjeljak, 16. januara, pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom. U Hercegovini ponegdje sa slabom kišom ili slabim snijegom. Padavina uglavnom u drugom dijelu dana, slabog do umjerenog intenziteta. Očekivana visina novog sniježnog pokrivača: od 1 do 5 cm, na planinama od 5 do 10, lokalno do 15 cm. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnje temperature od -10 do -4, na jugu od 0 do 4, a dnevne od -6 do -1, na jugu od 1 do 5 °C.


U utorak, 17. januara, pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom. U Hercegovini slaba kiša je moguća ponegdje u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Jutarnje temperature od -9 do -3, na jugu od 0 do 4, a dnevne od -6 do 0, na jugu od 2 do 7 °C.


U srijedu, 18. januara, pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom. Jutarnje temperature od -9 do -3, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -6 do 0, na jugu od 2 do 7 °C.


U četvrtak, 19. januara, pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom. Jutarnje temperature od -10 do -4, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -7 do -1, na jugu od 2 do 7 °C.

 

vrijeme-do-18-januara

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook