Predsjednik Kluba SBB-a poručio

Beganović: Kada prodamo Telekom i Elektroprivredu šta nam ostaje?

Front14.01.17, 11:03h

Beganović: Kada prodamo Telekom i Elektroprivredu šta nam ostaje?
Telekom do kraja ovog mandata neće biti prodan, moje mišljenje je i da ne treba biti prodan. Kada prodamo Telekom i Elektroprivredu šta nam ostaje? Vidimo u RS-u novci koji su došli za prodaju su već odavno potrošeni, kazao je

 

Predsjednik Kluba Saveza za bolju budućnost (SBB) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nasir Beganović najavio je da bi ova stranka na narednim općim izborima u BiH mogla nastupiti samostalno.

 

- Prema posljednjim izjavama predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, mi ćemo nasutpiti samostalno na izborima 2018 godine. Ukoliko se nešto promijeni, organi stranke će se o tome izjasniti - izjavio je Beganović, gostujući u političkom magazinu “Otisak”, koji se emitira na mrezi tv stanica u Bosni i Hercegovini.

 

Beganović se, između ostalog, osvrnuo i na pitanje u vezi s prodajom javnih kompanija.

 

- Telekom do kraja ovog mandata neće biti prodan, moje mišljenje je i da ne treba biti prodan. Kada prodamo Telekom i Elektroprivredu šta nam ostaje? Vidimo u RS-u novci koji su došli za prodaju su već odavno potrošeni - kazao je.

 

Dodao je da, ako dođe do toga, Vlada Federacije ne smije donijeti takvu odluku bez Parlamenta.

 

- Kada su u pitanju ove dvije kompanije, niko ne bi smio da ima toliko hrabrosti, lucidnosti da to uradi bez Parlamenta. Ovo je predstavnička demokratija i mi predstavljamo narod - upozorio je Beganović.

 

On smatra "da ne treba pokleknuti pod pritiscima međunarodnih predstavnika za prodaju Telekoma, ako ih bude kao uslov za ulazak u Evropsku uniju (EU)".

 

- Ako je to pravilo u cijeloj EU, onda je uredu, ali nije. Ne smijemo se prezadužiti, da je voda došla do grla da moramo razmišljati o prodaju te dvije kompanije - zakljućio je Beganović, referirajući se na pitanje prodaje javnih kompanija.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook