Ko će nas liječiti?

Nastavlja se osipanje: KCUS napustio još jedan doktor

Hronika14.01.17, 09:44h

Nastavlja se osipanje: KCUS napustio još jedan doktor
U narednom periodu još nekoliko uglednih doktora planira napustiti ovu ustanovu nakon dolaska novog menadžmenta na čelu sa Sebijom Izetbegović

 

Nastavlja se odlazak uglednih uposlenika, doktora i inžinjera sa Kliničkog univerzitetskog centra u Sarajevu.

 

Kako N1 saznaje, uspješni doktor i inžinjer molekularne biologije i hemije Rijad Konjhodžić, koji je diplomirao u SAD-u i radio kao šef DNA laboratorije KCU Sarajevo, napustio je ovu ustanovu. Ovu informaciju za našu televiziju potvrdio je i sam dr. Konjhodžić koji nije htio govoriti o razlozima napuštanja KCUS-a.

 

Konjhodžić je radio i kao koordinator svih DNA laboratorija u Međunarodnoj komisiji za nestale osobe (ICMP), kao član tima za identifikaciju žrtava tsunamija u Tajlandu te kao konsultant turske žandarmerije i drugih zvaničnih institucija po pitanju razvoja i primjene forenzičke DNA tehnologije.

 

Također, jedan je od vodećih bh. genetičara koji je istraživao žrtve genocida u Srebrenici i cijele BiH uz pomoć DNK analize.

 

Prema saznanjima N1, u narednom periodu još nekoliko uglednih doktora planira napustiti ovu ustanovu nakon dolaska novog menadžmenta na čelu sa Sebijom Izetbegović.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook