Bego Gutić najavio

Reorganizacija ministarstava u Vladi TK: Evo koja se spajaju, a koja formiraju

Front13.01.17, 13:55h

Reorganizacija ministarstava u Vladi TK: Evo koja se spajaju, a koja formiraju
Do reorganizacije Vlade TK, odnosno ministarstava doći će nakon promjene zakonskih rješenja, koja su također najavljena, a odnose se na zakon o vladi i zakon o ministarstvima, koji bi se uskoro trebali naći na dnevnom redu sjednice Vlade, a zatim i u skupštinskoj proceduri

 

Premjer Tuzlanskog kantona Bego Gutić najavio je danas, nakon sjednice Vlade TK, da će doći do reorganizacije ministarstava u kantonalnoj vladi.

 

Naime, postojeće Ministarstvo razvoja i poduzetništva i Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva bit će spojeni u ministarstvo privrede. Postojeće Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta bit će podijeljeno na dva ministarstva - ministarstvo obrazovanja i nauke, te ministarstvo kulture i sporta.

 

-Cilj nam je da se ministarstvo privrede učini efikasnim, odnosno da se na jedno mjesto stave sve nadležnosti koje se tiču privrede, a da se, s druge strane, rastereti ministarstvo obrazovanja, nauke kulture i sporta, te da se kroz novo ministarstvo tretira i pitanje mladih, koje do sada nije bilo tretirano ni kroz jedno ministarstvo - izjavio je na pres-konferenciji Gutić.

 

Do reorganizacije Vlade TK, odnosno ministarstava doći će nakon promjene zakonskih rješenja, koja su također najavljena, a odnose se na zakon o vladi i zakon o ministarstvima, koji bi se uskoro trebali naći na dnevnom redu sjednice Vlade, a zatim i u skupštinskoj proceduri.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook