ŽRIJEB PRVOG KOLA

Đokoviću težak ispit na otvaranju Australian Opena, Džumhur protiv Troickog

Sport13.01.17, 11:01h

Đokoviću težak ispit na otvaranju Australian Opena, Džumhur protiv Troickog
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur voljom žrijeba igrat će protiv Srbijanca Viktora Troickog

 

 

Žrijeb prvog kola prvog ovogodišnjeg teniskog grand slam turnira Australian Opena obavljen je jutros rano po srednjoevropskom vremenu, a najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur voljom žrijeba igrat će protiv Srbijanca Viktora Troickog.

 

Troicki je trenutno 29 teniser svijeta, dok je Džumhur na 77. mjestu ATP liste. Pobjednik tog meča u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela između Italijana Paola Lorenzija i Australijanca Jamesa Duckwortha.

 

Džumhuru će to biti treći nastup u Melbourneu, a najbolji rezultat ostvario je prije tri godine kada je došao do trećeg kola, dok je prošle sezone eliminisan u drugom kolu.

 

U kvalifikacijama za glavni žrijeb Australian Opena nastupili su i bh. teniseri Aldin Šetkić i Mirza Bašić. Šetkić je izgubio u prvom kolu od Japanca Tare Daniela sa 7:5 i 6:4, dok je Bašić u drugom kolu kvalifikacija izgubio od Kanađanina Petera Polanskyja sa 6:4 i 6:3.

 

Prvi teniser svijeta, Britanac Andy Murray u prvom meču će igrati protiv Ukrajinca Ilje Marčenka, dok Srbijanca Novaka Đokovića, drugog tenisera ATP liste, očekuje mnogo teži posao protiv Španca Fernanda Verdasca.

 

U ženskoj konkurenciji prva igračica svijeta i braniteljica naslova Njemica Angelique Kerber odmjerit će snage s ukrajinskom teniserkom Lesjom Curenko, dok drugu nositeljicu Amerikanku Serenu Williams očekuje duel s predstavnicom Švicarske Belindm Benčič. Williams će pokušati osvojiti svoj 23 grand slam turnir, šesti u Australiji, gdje je lani poražena u finalu protiv Kerber. 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook