KIŠA I SNIJEG DO 18. JANUARA

Nakon naglog otopljenja, minusi se ponovo vraćaju: Šta nas čeka za vikend, a šta naredne sedmice?

Hronika13.01.17, 09:51h

Nakon naglog otopljenja, minusi se ponovo vraćaju: Šta nas čeka za vikend, a šta naredne sedmice?
Meteorolozi ne najavljuju stabilizaciju vremenskih prilika, a i niske jutarnje temperature nam se ponovo vraćaju, no ipak ne tako drastične kao što su bile prethodnih dana

 

 


U odnosu na jučerašnje minuse u jutarnjim satima, većinu građana u BiH zateklo je neobično toplo jutro, a temperature su se pele čak iznad nule. Međutim, meteorolozi ne najavljuju stabilizaciju vremenskih prilika, a i niske jutarnje temperature nam se ponovo vraćaju, no ipak ne tako drastične kao što su bile prethodnih dana.  


A evo šta slijedi u naredna tri dana:


PROGNOZA VREMENA ZA 14.01.2017. (subota), u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većini područija, a poslije podne smanjenje oblačnosti. U Hercegovini jutro umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima sa kišom i snijegom. Jutarnja temperatura od -11 do -4, na jugu od -1 do 3, a najviša dnevna od -2 do 2, na jugu od 3 do 7 stupnjeva.


PROGNOZA VREMENA ZA 15.01.2017. (nedjelja), pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i u večernjim satima u Hercegovini sa kišom i susnježicom, a u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne sa snijegom. Jutarnja temperatura od -10 do -3, na jugu od -2 do 2, a najviša dnevna od -4 do 1, na jugu od 2 do 6 stupnjeva.


PROGNOZA VREMENA ZA 16.01.2017 (ponedjeljak), pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom. U Hercegovini kiša, uglavnom, u jutarnjim satima, a u višim djelovima moguća je pojava susnježice i snijega. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od -1 do 3, a najviša dnevna od -5 do 1, na jugu od 2 do 7 stupnjeva.

 

vrijeme-do-16-januara

 

Nestabilne vremenske prilike prognoziraju se sve do 18. januara. Na prostoru cijele Bosne i Hercegovine očekuju se slabe do umjerene padavine, u Bosni snijeg, a u Hercegovini kiša i susnježica. Veće količine padavina očekuju se 13. i 14. januara. Prognozirane visine novog snijega za ovaj period u Bosni kretat će se od 15 do 20 cm, a u Hercegovini u ovom razdoblju očekuje se do 40 mm kiše. Nešto stabilniji period u pogledu padavina očekuje se od 19. do kraja prognoznog perioda 25. januara.


Nešto topliji period, ali i dalje sa temperaturama prikladnim godišnjem dobu, prognozira se od 13. do 25.januara.

 

Jutarnje temperature na prostorima zapadne, sjeveroistočne i sjeverne Bosne očekuju se od -13 do -9, a u Hercegovini od -1 do 4 stepeni. Maksimalne dnevne na prostorima zapadne, sjeveroistočne i sjeverne Bosne dostizat će vrijednosti do -4, a u Hercegovini do 7°C.


Na područjima centralne, jugozapadne i istočne Bosne prognozirane jutarnje temperature kretat će se od -15 do -10, a dnevne do -6 °C.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook