VIDEO/ DOSAD NEZAPAMĆENO U BH. POLITICI

Premijer Novalić otvoreno pred kamerama: Više nikad niko bez konkursa neće biti zaposlen u BH Telecomu, Elektroprivredi ili...

Front12.01.17, 20:20h

Premijer Novalić otvoreno pred kamerama: Više nikad niko bez konkursa neće biti zaposlen u BH Telecomu, Elektroprivredi ili...
Otvoreno i iskreno, i u postratnoj bh. politici nezabilježeno, federalni premijer je govorio o zapošljavanju u javnim bh. institucijama bez konkursa, osvrnuvši se i na slučaj svoje kćerke i načina kako je dobila posao u Finansijsko-informatičkoj agenciji, ali i odgovarao na brojna druga pitanja

 

 


Premijer Federacije BiH Fadil Novalić gostovao je večeras u Dnevniku TV1 i odgovarao na brojna aktuelna društveno-ekonomska pitanja.

 


Otvoreno i iskreno, i u postratnoj bh. politici nezabilježeno, federalni premijer je govorio o zapošljavanju u javnim bh. institucijama bez konkursa, osvrnuvši se i na slučaj svoje kćerke i načina kako je dobila posao u Finansijsko-informatičkoj agenciji, nakon kojeg je i načinio analizu ove uvriježene prakse u javnom sektoru i sa Vladom FBiH donio odluku o njenom hitnom mijenjanju.


Ponovo je kategorički poručio da u javnim institucijama više nikad niko neće biti zaposlen bez konkursa ili samo na osnovu stranačke i političke pripadnosti!  


Odgovarao je i na pitanja o lažnim informacijama o prodaji BH Telecoma i podmetanju javnosti falsificiranog dokumenta, te još jednom odrješito potvrdio da nikakve prodaje bh. telekom operatera neće biti.


Premijer je pred kamerama detaljno pojasnio reformu penzionog sistema u FBiH, iznoseći činjenice o stanju u kome je ova Vlada FBiH zatekla penziono-invalidski sistem i donošenju novog zakona, te objasnio kako je PIO/MIO u posljednjem trenutku spašen od potpunog sloma, nakon čega više ne bi bilo povratka.


Istakao je i značaj rada Vlade FBiH na terenu te iznio pojedinosti sastanaka u Bihaću u Tuzli...


U prilogu TV1 pogledajte cijeli intervju premijera Novalića...

 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)          

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook