Prebačen na Ortopediju KCUS-a

Na Palama pretučen povratnik Fadil Bašić, iz policije tvrde da napad nije na nacionalnoj osnovi

Hronika12.01.17, 19:41h

Na Palama pretučen povratnik Fadil Bašić, iz policije tvrde da napad nije na nacionalnoj osnovi
U zavisnosti od stepena povreda koje budu utvrđene kod Bašića, protiv Jankovića će biti upućena krivična prijava nadležnom tužilaštvu

 

U selu Hotočina na Palama u nedjelju ujutro brutalno je napadnut i pretučen povratnik Fadil Bašić koji je zbog teških tjelesnih povreda prebačen na Ortopediju KCUS-a na daljnje liječenje, prenosi Oslobođenje.

 

Lice bošnjačke nacionalnosti nastanjeno u Otočini, opština Pale, prijavilo je 8. januara Stanici javne bezbjednosti na Palama da ga je susjed Srbin tog dana dva puta fizički napao, a iz CJB Istočno Sarajevo ističu da napadi nisu na nacionalnoj osnovi, već da je riječ o dugogodišnjim neriješenim međususjedskim odnosima.

 

Srna nezvanično saznaje da je Fadil Bašić prijavio da ga je fizički napao Đorđe Janković, kojeg je policija uhapsila istog dana.

 

"Riječ je o nesuglasicama u vezi sa imovinom koje datiraju još od 2014. godine, zbog kojih su oba lica podnosila prijave policiji, i koje nisu zasnovane na nacionalnoj osnovi", rečeno je Srni u CJB Istočno Sarajevo.

 

U zavisnosti od stepena povreda koje budu utvrđene kod Bašića, protiv Jankovića će biti upućena krivična prijava nadležnom tužilaštvu, navodi Oslobođenje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook