Najavio kolektivnu ostavku

Avdo Vatrić, generalni direktor GRAS-a: Ovo je neizdrživo, skidaju nam tablice s vozila, uzimaju linije...

Front11.01.17, 18:42h

Avdo Vatrić, generalni direktor GRAS-a: Ovo je neizdrživo, skidaju nam tablice s vozila, uzimaju linije...
Skupština, Nadzorni odbor i Uprava GRAS-a odlučna je da, ako se nastavi ovo djelovanje Ministarstva saobraćaja KS protivno interesima javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu, ne podrži te odluke. U slučaju da budemo primorani, mi ćemo svi podnijeti kolektivne ostavke, saopšteno je iz GRAS-a

 

Generalni direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća Sarajevo (GRAS) Avdo Vatrić najavio je večeras mogućnost da će uprava tog preduzeća podnijeti ostavku u slučaju da bude izvršeno rješenje Ministarstva saobraćaja KS o povlačenju vozila tog preduzeća s linija za Vogošću, Ilijaš, Lješevo i Kobiljaču.

 

- Počeli su da nam skidaju tablice s vozila i, po odluci resornog ministra, mi ne možemo da vozimo. U periodu prije rata u BiH, za područje općine Vogošća vozio je trolejbus, pošto te vrste saobraćaja sad više nema neko je to pretvorio u autobuske linije i dodijelio ih drugom prijevozniku - kazao je na konferenciji za medije.      

 

Očekuje da ta odluka bude još jednom sagledana, te kaže da su zbog ljudi koji trebaju gradski prijevoz vozili danas i tako će i nastaviti „sve dok ne vidimo šta će se dešavati“.

 

- Skupština, Nadzorni odbor i Uprava GRAS-a odlučna je da, ako se nastavi ovo djelovanje Ministarstva saobraćaja KS protivno interesima javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu, ne podrži te odluke. U slučaju da budemo primorani, mi ćemo svi podnijeti kolektivne ostavke - kazao je.   

 

(FENA/em)

 

 


DEPO
KOMENTARI