oglasili se povodom secesionističke retorike

SDA: Dodikova politika najviše štete nanosi građanima RS-a, umjesto da rješava njihove probleme...

Front11.01.17, 14:50h

SDA: Dodikova politika najviše štete nanosi građanima RS-a, umjesto da rješava njihove probleme...
Tvrde da Dodik svojom huškačkom retorikom prikriva loše ekonomsko stanje i nizak životni standard građana entiteta RS-a

 

Stranka demokratske akcije najoštrije osuđuje sve izraženije secesionističke postupke Milorada Dodika.

 

- Pozivamo ga da poštuje Dejtonski mirovni sporazum, i da se usmjeri na rješavanje gorućih problema građana eniteta  na čijem je čelu - stoji u saopćenju SDA.

 

Tvrde da Dodik svojom huškačkom retorikom prikriva loše ekonomsko stanje i nizak životni standard građana entiteta RS-a.

 

Politika koju on vodi nanosi štetu svima u Bosni i Hercegovini, ali prije svega nanosi štetu građanima koji sve teže žive u entitetu RS.

 

- Ono što radi Dodik vodi ka raspakivanju  Dejtonskog mirovnog sporazuma: ukoliko do toga dođe, prvo će biti dovedeno u pitanje postojanje entiteta RS, koji je nastao tim sporazumom. BiH je postojala i prije Dejtonskog sporazuma i nastavit će postojati i sa njim i bez njega. Umjesto da se okrene rješavanju životnih problema građana, poboljšanju ekonomske situacije, privlačenju stranih investicija, Dodik svojom politikom uvodi BiH i cijeli region u konflikt sa nesagledivim posljedicama. Od antidejtonske i secesionističke politike Milorada Dodika jasno se mora distancirati Srbija kao potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma. Bilo kakvi postupci kojima se iskazuje nepoštivanje institucija BiH, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH direktna su podrška remetilačkoj politici Dodika - saopćeno je iz SDA.

 

(FENA/Foto: Arhiv/ mr)


DEPO
KOMENTARI