poznat identitet

35-godišnji Sarajlija priveden zbog lažne dojave o bombama u zgradama sudova i Vlade KS-a

Hronika11.01.17, 12:02h

35-godišnji Sarajlija priveden zbog lažne dojave o bombama u zgradama sudova i Vlade KS-a
Kako je saopćeno iz MUP-a KS-a, priveden je S. M. (1981) iz Sarajeva, a on je priveden jučer poslijepodne. Neslužbeno se moglo čuti da se radi o Saši Marloviću

 

Radeći na rasvjetljavanju lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u prostorijama zgrada Kantonalnog i Općinskog suda te Vlade Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS-a su, postupajući pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, došli do saznanja o osobi koja se može dovesti u vezu sa navedenim događajem.

 

Kako je saopćeno iz MUP-a KS-a, priveden je S. M. (1981) iz Sarajeva, a on je priveden jučer poslijepodne. Neslužbeno se moglo čuti da se radi o Saši Marloviću- piše Oslobodjenje.

 

- Policijski službenici Prve PU su priveli M. S, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Tokom kriminalističke obrade, pronađen je  i izuzet telefon koji je on odbacio nakon dojave. U toku dana M. S. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, naveli su iz sarajevske policije. 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook