nakon bure oko (ne)stavljanja potpisa

SBB uputio i zvaničan zahtjev Zvizdiću: Pokrenite postupak smjene Jusića

Front11.01.17, 12:19h

SBB uputio i zvaničan zahtjev Zvizdiću: Pokrenite postupak smjene Jusića
Danas je "Avaz", žestoko ga kritizirajući, zatražio od zamjenika ministra odbrane Seada Jusića, kadra Radončićevog SBB-a, zatražio hitnu ostavku zbog izostanka kordinacije sa Bakirom Izetbegovićem i Denisom Zvizdićem u vezi učešća OS BiH na proslavi "Dana republike" u Banja Luci

 

Bivši oficir Armije BiH Sead Jusić ovih je dana izbio u prvi plan interesovanja bh. javnosti. Poznati krajiški borac protiv autonomije, te nekadašnji član SDA i SBB-a, vodeći se krutim oficirskim pravilima da sluša naredbe pretpostavljene ministrice Marine Pendeš, potpuno je izgubio politički kompas, piše "Avaz" u svojoj rubrici "Ličnost dana".

 

Umjesto da se prije stavljanja potpisa u njeno ime i za potrebe Mladena Ivanića konsultovao sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem ili predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, Jusić se odlučio da djeluje samostalno.

 

Time je upao u velike političke i moralne dubioze iz kojih ga teško može izvući retroaktivna pamet. Ta pamet je nastala nakon intervencije komadantice NATO snaga u BiH. Stoga djeluje principijelno podrška SBB-a da bošnjački član Predsjedništva provede istragu o tome šta se uistinu radilo u Ministarstvu odbrane BiH. Ali, treba utvrditi i šta se radilo unutar Predsjedništva BiH i kako je i u čije ime Ivanić pisao ministrici Pendeš.

 

Neovisno od svega, Jusićevo priznanje da nije našao shodnim da se konsultuje sa Bakirom Izetbegovićem ili „bilo kojim bošnjačkim političarem“, otvara dovoljno prostora da nekadašnji krajiški komandant, koji važi kao častan čovjek i penzionisani oficir, razmisli o svojoj ostavci- piše Avaz. 

 

SBB uputio zahtjev za smjenu zamjenika ministra odbrane 

 

Zbog svega ovoga, kako navodi SBB u zvaničnom saopćenju za javnost, danas je upućen zvaničan zahtjev predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću.
Radi se o Zahtjevu za pokretanje postupka smjene zamjenika ministra odbrane BiH, koji SBB dostavlja na uvid javnosti.

 


sbb-zahtjev-smjena-jusic

 

 

(AVAZ/DEPO Portal/jd/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook