Zamjenik ministra odbrane BiH tvrdi

Sead Jusić: Nisam odobrio učešće OS BiH na proslavi Dana RS!

Front10.01.17, 17:48h

Sead Jusić: Nisam odobrio učešće OS BiH na proslavi Dana RS!
U Bosni i Hercegovini je pokrenuta istraga o tome ko je dozvolio učešće Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH na ceremoniji obilježavanja dana Republike Srpske 9. januara, praznika čije je obilježavanje 9. januara Ustavni sud proglasio neustavnim i nezakonitim

 

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine Sead Jusić (SBB) rekao je za BHRT da nije istina da je on potpisao naredbu o korištenju Oružanih snaga BiH na obilježavanju Dana RS, praznika koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

 

Jusić potvrđuje da je stavio potpis na dokument koji je kasnije, nakon reakcije komandanta NATO-a u BiH, povučen. Taj je njegov potpis, odnosno saglasnost, tog trenutka postala nevažeća, tvrdi zamjenik ministra.


“Ranije izdata saglasnost na zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine za 8. i 9., za odavanje određenih počasti, nakon pisma komandantice NATO-a, povučena je u nedjelju, prvo usmenim naređenjem u 12 časova, a potom navečer oko 17.30 i pisanim naređenjem. Otišlo je to naređenje prema zajedničkom štabu da se sve aktivnosti u vezi sa ranijim zahtjevom obustavljaju”, rekao je za BHRT zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić.

 

U Bosni i Hercegovini je pokrenuta istraga o tome ko je dozvolio učešće Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH na ceremoniji obilježavanja dana Republike Srpske 9. januara, praznika čije je obilježavanje 9. januara Ustavni sud proglasio neustavnim i nezakonitim.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook