OD 17. DO 22. JANUARA

Veseli zimski praznici za najmlađu publiku: Sedmica dječjih predstava u SARTR-u

Kultura13.01.17, 14:36h

Veseli zimski praznici za najmlađu publiku: Sedmica dječjih predstava u SARTR-u
Nakon skijanja, sankanja, grudvanja ili klizanja, od 18 sati na našoj SARTR-a vas očekuju najljepše bajke, legende i priče uz koje se može maštati, snivati, odrastati i odlutati u neke druge svijetove

 


Sarajevski ratni teatar ne zaboravlja svoju najmlađu publiku, te će u periodu od 17. do do 22. januara na repertoaru biti predstave koje će zasigurno obradovati i male i velike. Nakon skijanja, sankanja, grudvanja ili klizanja, od 18 sati na našoj SARTR-a vas očekuju najljepše bajke, legende i priče uz koje se može maštati, snivati, odrastati i odlutati u neke druge svijetove.  


U saradnji sa Studiom lutkarstva Sarajevo i Aparat teatrom na programu su predstave: "Odkamena priča", "Djevojčica sa šibicama", "Mala sirena", "Plumb, BO-BO, ZU", te "BO-BO i ZU, prvi dan u vrtiću".
 

ODKAMENA PRIČA – utorak, 17. januar u 18h - lutkarska predstava koja je inspirirana legendama uklesanim  na stećcima i otkriva nam jedan tajnoviti i zaboravljeni svijet o Zlatorogu, vilama, Gorčinu i Kosari. Režiju za predstavu potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, a uloge ostvaruju Sonja Goronja, Jasminka Požek-Božuta i Adnan Kreso.


DJEVOJČICA SA ŠIBICAMA – srijeda, 18. januar u 18h - Andersenova bajka, priča o maloj djevojčici koja nam u zimskoj noći, promrzla i sama, otkriva svoje želje...sjaj i plam svake upaljene šibice krije jednu čaroliju. Režiju za predstavu potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, a uloge ostvaruju Jasminka Požek-Božuta i Alena Džebo.


MALA SIRENA – četvrtak, 19. januar u 18h - priča je o tajnama koje krije more, o snovima i željama jedne sirene koja pokušava upoznati svijet na zemlji i vrijeme u kojem danas odrastamo. Režiju za predstavu potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, a uloge ostvaruju Staša Dukić, Maja Salkić, Jasminka Požek-Božuta i Sanjin Arnautović.


BO-BO I ZU, PRVI DAN U VRTIĆU - petak, 20. i nedjelja 22. januar u 18h - kao što i naziv kaže, radi se o likovima BO-BO i ZU koji polaze u vrtić. To je, kako djeci, tako i roditeljima, veoma poseban dan, ispunjen jakim emocijama i zato se zauvijek pamti. Režiju za predstavu potpisuje Belma Lizde-Kurt, a uloge ostvaruju Maja Zećo, Merima Lepić-Redžepović i Hana Zrno.


PLUMB BO-BO, ZU - subota, 21. januar u 16h - nova teatarska forma educiranja sasvim "male" publike, namjenjena prije svega djeci uzrasta od nula do 3 godine, njihovim roditeljima, odgajateljima, trudnicama i pravim ljubiteljima teatra. Režiju za predstavu potpisuje Belma Lizde-Kurt, a uloge ostvaruju Maja Zećo, Merima Lepić-Redžepović i Hana Zrno.

 

sartr-sedmica-djeccijih-predstava


Cijena ulaznice za predstave "Odkamena priča", "Djevojčica sa šibicama", "Mala sirena" i "BO-BO i ZU, prvi dan u vrtiću" iznosi 7KM, dok za predstavu "Plumb, BO-BO, ZU" ulaznica za roditelje i školarce iznosi 12KM, a bebe i predškolski uzrast imaju slobodan ulaz. Za grupne posjete na predstave omogućen je popust.


Rezervacije ulaznica se mogu obaviti pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke na [email protected] ili u inbox Fb. stranice https://www.facebook.com/sartr1992/.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook