Ovogodišnje izdanje od 26 do 30. jula 2017. godine

Omladinski Film Festival Sarajevo objavio konkurse za prijavu filmova

Kultura06.01.17, 09:56h

Omladinski Film Festival Sarajevo objavio konkurse za prijavu filmova
Festival će u 2017. godini u tri selekcije predstaviti 30 takmičarskih filmova, od kojih će selekcija takmičarskog kratkog filma imati dvije podselekcije i to selekciju profesionalnog studentskog filma (13 filmova) i selekciju amaterskog srednjoškolskog filma (sedam filmova)

 

Omladinski Film Festival Sarajevo u četvrtak je objavio Konkurs za prijavu filmova za nadolazeće izdanje Festivala koje će se održati od 26 do 30. jula 2017. godine.

 

U 2017. godini Omladinski festival predstavlja tri takmičarske selekcije: kratki film „Kratki metar“, dokumentarni film „Doku forma“ i selekciju „Made for Open Air“.

 

Festival će u 2017. godini u tri selekcije predstaviti 30 takmičarskih filmova, od kojih će selekcija takmičarskog kratkog filma imati dvije podselekcije i to selekciju profesionalnog studentskog filma (13 filmova) i selekciju amaterskog srednjoškolskog filma (sedam filmova). U okviru selekcije „Doku forma“ predstavit će se šest filmova.

 

Festival je otvorio i konkurse za prijavu za edukativni program festivala, a nadolazeću takmičarsku i netakmičarsku selekciju Festivala formirat će novi član tima Omladinskog Film Festivala - selektor programa Sead Kreševljaković, saopćeno je iz Sektora za odnose sa javnošću Omladinskog Film Festivala.

 

(FENA/em)


DEPO
KOMENTARI