Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu

Tri vrhunska koncertna događaja u januaru: Sezonu otvara 'Veče Johanna Sebastiana Bacha'

Kultura04.01.17, 13:06h

Tri vrhunska koncertna događaja u januaru: Sezonu otvara 'Veče Johanna Sebastiana Bacha'
2017. godinu Koncertna sezona Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu počinje s tri koncerta

 

Novu 2017. godinu Koncertna sezona Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu započet će s tri reprezentantna koncerta, čiji će sadržaji vjerujemo doprinijeti sadržajnosti umjetničke strane muzičke scene Sarajeva.

 

Tako je prvi januarski koncert (11. januar / Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, 19.30h) naziva Veče Johanna Sebastiana Bacha  rezerviran za muzička ostvarenja jednog od najvećih genija u historiji muzike pisana za violu da gamba i čembalo, koja će u adaptaciji za violončelo i klavir izvesti eminentni umjetnici  Belma Alić (violončelo) te Jeremy Joseph (klavir).  

 

Jednaku pažnju zaslužuje i koncert iz ciklusa Piano night (18. januar / Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, 19.00h) kada će se na koncertnom podijumu uz odabranu pijanističku literaturu predstaviti studenti Odsjeka za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.  

 

A kako zvuči jedan od najtalentiranijih orkestarskih sastava u BiH, javnost će se imati priliku uvjeriti u posljednjoj dekadi mjeseca januara, za kada je planiran nastup Gudačkog orkestra Muzičke akademije. Profesionalnim interpretacijama gudačkog orkestra svakako će doprinijeti i ugodni ambijent Gradske vijećnice, koja će svoja vrata otvoriti perspektivnim umjetnicima 23. januara s početkom u 19.30 sati.

 

Ulaz na sva koncertna zbivanja je besplatan.

 

(DEPO PORTAL/em)

 

 


DEPO
KOMENTARI