Ostavio dobar utisak

Milan Đurić napušta Cesenu i odlazi u Englesku

Sport02.01.17, 18:39h

Milan Đurić napušta Cesenu i odlazi u Englesku
Đurić je ostavio posebno dobar utisak u duelu s Velsom u Zenici, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, kada je postigao drugi gol za ''Zmajeve''

 

Korpulentni napadač bh. reprezentaicije i član italijanskog drugoligaša Cesene, Milan Đurić prelazi u redove Bristol Citya, ekipe koja se takmiči u engleskoj drugoj ligi (Championshipu), javljaju brojni otočki mediji.

 

Reporter italijanskog “Sky Sporta” Gianluca Di Marzio tvrdi da je Đurić u završnoj rundi pregovora s ekipom, koja se nalazi u donjem dijelu tabele. Đurić bi prvobitno trebao obaviti ljekarske preglede, nakon čega bi uslijedilo potpisivanje za klub osnovan davne 1894. godine, prenosi Avaz. 


Naš reprezentativac bio je velika želja menadžera Bristola Leeja Johnsona, koji je, kako prenose otočki mediji, prezadovoljan njegovom fizičkom konstitucijom, ali i jačinom u zračnim duelima. U stanju je lako zadržati loptu okrenut leđima protivničkom golu i u akciju uključiti bočne igrače. 

 

Dalje se navodi i kako je Đurić ostavio posebno dobar utisak u duelu s Velsom u Zenici, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, kada je postigao drugi gol za “Zmajeve”.

 

Istovremeno, mediji u Turskoj su objavili da je Đurić potvrdio kako ne bi imao ništa protiv odlaska u Malatjaspor, drugoplasiranu ekipu Druge lige u toj zemlji. Ipak, problem je predstavljao uvjet rukovodstva Cesene, a tražili su previsoko obeštećenje, potvrdio je predsjednik Malatjaspora Adil Gevrek

 

S obzirom na poznatu finansijsku moć otočkih klubova, pa i onih iz drugog ranga, bilo je logično da rođeni Tuzlak završi na Otoku. 

 

Đurić  je u dresu BiH postigao sedam golova u 14 mečeva, a pamte se njegovi sjajni prošlogodišnji nastupi na Kirin kupu u Japanu, čiji je trofej na kraju pripao “Zmajevima”. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook