VIDEO/ DOČEK NOVE GODINE U SARAJEVU I U BiH

Spektakl Dine Merlina i vatromet za desetine hiljada Sarajlija i turista iz cijelog svijeta

Zabava01.01.17, 00:33h

Spektakl Dine Merlina i vatromet za desetine hiljada Sarajlija i turista iz cijelog svijeta
Jedan od najvećih i najspektakularnijih dočeka Nove Godine u regiji bio je upravo ovaj u Sarajevu. Desetine hiljada posjetilaca i dalje uživa u nastupu najveće balkanske muzičke zvijezde Dine Merlina

 

Desetine hiljada  građana Sarajeva i turista iz inozemstva dočekalo je 2017. godinu na Trgu Bosne i Hercegovine uz nastup pop zvijezde Dine Merlina. Usprkos niskim temperaturama organizirani javni doček Nove godine privukao je veliki broj ljudi, uključujući turiste uglavnom iz susjednih zemalja.

 

Uz tradicionalno odbrojavanje, ispraćaj stare i doček nove godine protekao je uz vatromet i glazbu. Okupljenima je sretnu 2017. godinu zaželio gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić. Jedan dio Trga bio je pretvoren u multimedijalnu instalaciju skulpture stilizirane u obliku ptice, koja spaja umjetnost i tehnologiju, ljude i svjetove. Ova skulptura je u posljednjim sekundama 2016. godine simbolično uzletjela noseći poruku slobode i mira svih građana BiH. Autorica ove multimedijalne instalacije s kojom je Sarajevo ušlo u novu godinu je američka umjetnica bh. podrijetla Edina Selesković.


Dino Merlin je na večerašnjem koncertu poručio da se u svakom trenutku moramo sjetiti onih kojima je pomoć najpotrebnija. Merlin  je istakao da se treba sjetiti svih onih koji prolaze kroz patnju, a naročito izbjeglice:


- Ugrijmo po jedno mjesto za sve one kojima je pomoć potrebna. Ljudi postoje da bi pazili jedni druge.

 


Javni doček nove godine u Sarajevu protekao je uz velike sigurnosne mjere.

 

Izvještači iz drugih gradova iz BiH javljaju o slavlju i u drugim gradovima BiH.

 

(Fena/DEPO Portal/Foto:Avaz)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook