još jedna investicija

Emiraćani predstavili novi projekat tematskog parka na Baricama: Evo šta sve sadrži

Biznis Klub30.12.16, 14:53h

Emiraćani predstavili novi projekat tematskog parka na Baricama: Evo šta sve sadrži
Al Zarooni je predstavio projekt izgradnje parka koji bi nudio jedinstven sadržaj na području Bosne i Hercegovine, pa i šire

 

Investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Yakoob Al Zarooni i Ali Rasheed  su načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću, dopredsjedavajućem Općinskog vijeća Mustafi Muliću i savjetniku načelnika za investicije Mustafi Resiću, predstavili  idejni projekt gradnje tematskog parka sa zabavno-rekreativnim sadržajem na lokalitetu Barice. 

 

Al Zarooni je predstavio projekt izgradnje parka koji bi nudio jedinstven sadržaj na području Bosne i Hercegovine, pa i šire.

 

- Ovaj projekt bi predstavljao najveći park ovog tipa na Balkanu s jako bogatim programom tokom cijele godine. Raznoliki sadržaj s najsavremenijom tehnologijom i dizajnom nudio bi posjetiocima mogućnost zabave na otvorenom i zatvorenom prostoru koji bi se sastojao od ploha za nogomet i košarku, staze za skijanje i biciklizam, zatim karting, bilijar, paintball, igre na vodi i drugo. Park bi također posjedovao više restorana koji bi nudili bogatu ponudu bosanske i arapske kuhinje - rekao je Al Zarooni.

 

Ajnadžić je kazao da je Općina Centar uvijek otvorena za nove investicije i da je spremna osigurati i omogućiti sve potrebne uvjete za kvalitetnu saradnju.

 

- Ovo je veoma interesantan projekat i jako dobra poslovna prilika. Radujemo se da ste ovdje s nama, vašim prijateljima i nadam se da ćemo u sklopu daljnjeg razvoja projekta jasno definisati šta je sve potrebno kako bismo ga učinili uspješnim i pogodnim, kako za turiste, tako i za stanovnike Sarajeva - naglasio je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.  

 

(FENA/Foto: Općina Centar/ mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook