stara tradicija, novi početak

Znate li zašto u novogodišnjoj noći treba obući crveni donji veš?

Nedjeljni magazin30.12.16, 09:15h

Znate li zašto u novogodišnjoj noći treba obući crveni donji veš?
Umjesto uz vještice, danas je vežemo ljubav i sreću, a legenda kaže da sve žene koje u novogodišnjoj noći odjenu crveno donje rublje u idućoj godini očekuje ljubav, strast i - bogati partner

 

Tradicija nošenja crvenog donjeg rublja na Silvestrovo seže još u srednji vijek, kada je nošenje "krvave" odjeće bilo zabranjeno jer se boja povezivala sa zlim silama pa su je žene nosile - ispod odjeće.

 

Umjesto uz vještice, danas je vežemo ljubav i sreću, a legenda kaže da sve žene koje u novogodišnjoj noći odjenu crveno donje rublje u idućoj godini očekuje ljubav, strast i - bogati partner.


Bile praznovjerne ili ne, proslava Nove godine idealno je vrijeme za odjenuti crveno donje rublje - pogotovo ako ste klasičarka čija kolekcija grudnjaka i gačica ne izlazi izvan okvira crnog i bijelog.

 

Ako niste fan uparenog donjeg rublja, poigrajte se s teksturama i materijalima pa tako satenske gačiće spojite s čipkastim grudnjakom ili obrnuto ili se, pak, umjesto za komplet, odlučite za body. Kasični modeli će vas grijati na dočeku na otvorenom, a u onim "nekonvencionalnim" ćete se osjećati neodoljivo seksi.

 

(Gloria.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


DEPO
KOMENTARI