Dilema riješena

Istraživanje konačno dalo odgovor: Je li seks tokom menstruacije dobra ideja?

DEPO PLUS22.12.16, 19:39h

Istraživanje konačno dalo odgovor: Je li seks tokom menstruacije dobra ideja?
Za mnoge parove riječ je o još uvijek dosta škakljivoj temi o kojoj mnogi niti ne pričaju

 

Iako se mnoge žene možda ne bi složile s rezultatima novog istraživanja, čini se kako seks tokom menstruacije ublažava grčeve kod žena, skraćuje trajanje menstruacije, a orgazam je mnogo jači nego inače.

  

Žene su tokom menstruacije mnogo osjetljivije, a nekima je potpuno nezamislivo upustiti se u igrice pod plahtama tokom onih dana u mjesecu. Neke bi to možda i željele, no boje se reakcije svojih partnera. Za mnoge parove riječ je o još uvijek dosta škakljivoj temi o kojoj mnogi niti ne pričaju. Ipak, ako svom partneru pristupite na pravi način, velike su šanse da vas njegov odgovor iznenadi.


Ankete provedene na pojedinim portalima pokazale su da petina muškaraca nema problem sa seksom dok im partnerica ima menstruaciju, a pola njih je priznalo da bi, iako nisu oduševljeni idejom, pristali na seks, piše BDG Media.


Menstruacija i libido


Žene tokom prvih nekoliko dana menstruacije imaju jači libido što je posljedica niza faktora. Jedan od njih je i pojačani protok krvi kroz vaginu. Tijelo ne prepoznaje razliku između menstrualne krvi i prirodnih lubrikanata pa se žene tokom tih dana osjećaju seksualno uzbuđeno. Također, maternica se tokom menstruacije isteže i lagano otvara pa je penetracija za vrijeme seksa s partnerom mnogo intenzivnija, a orgazam jači.


Dakle, kad sljedeći put poželite voditi ljubav, nemojte dozvoliti da vas menstruacija spriječi. Sve što trebate napraviti jest prepustiti se čarima seksa i dodira. Izbjegavajte pozu u kojoj ste vi gore, a o neredu nemojte niti razmišljati. Nakon vođenja ljubavi možete se otuširati zajedno s partnerom.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook