FOTO/ IZLOŽBA 'DJEČIJE RADOSTI'

Sarajevo kakvo ne prepoznajete: Radovi Rikarda Druškića na 1000 m² video fasade SCC-a

Kultura16.12.16, 09:49h

Sarajevo kakvo ne prepoznajete: Radovi Rikarda Druškića na 1000 m² video fasade SCC-a
Trominutna digitalna izložba svojevrsna je replika Druškićeve izložbe održane prije dvije godine na ekranima čuvenog Times Square u New Yorku

 

 

Sinoć je na više od 1000 m² videofasade Sarajevo City Centra prikazana izložba radova Rikarda Druškiča „Dječije radosti“.

 

rikardo-druskic-scc-3

 

Treća samostalna izložba umjetnika Rikarda Druškića,“Dječije radosti”, održana je sinoć na videofasadi Sarajevo City Centra. Trominutna digitalna izložba svojevrsna je replika Druškićeve izložbe održane prije dvije godine na ekranima čuvenog Times Square u New Yorku.


rikardo-druskic-newyork-1


- Želio sam na izvjestan način promijeniti koncept na koji ću predstaviti nove radove, jer kao umjetnika, ali i kao čovjeka, privlače me nesvakidašnje stvari. Želio sam iskoristiti prenosivost koja karakteriše moje radove u digitalnom formatu i izlagati na mjestima koja nisu uvijek klasični izložbeni prostori. Digitalni radovi, digitalna video izložba, kazao je Druškić.


Nakon prikazivanja izložbe održana je i radionica crtanja za posjetioce SCC-a i mališane Dječijeg doma Bjelave koji su za svoju kreativnost nagrađeni Druškićevim radom.

 

rikardo-druskic-scc-2


Dio radova prikazanih u sklopu izložbe "Dječije radosti" će u narednih deset dana biti izloženi u Delikatesnoj Radnji.
 

Rikardo Druškić je ilustrator i slikar iz Sarajeva. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja za radove koji se baziraju na kombinaciji tradicionalne i digitalne tehnike slikanja. Dio opusa čine i murali, te ulja na platnu.


Samostalno je izlagao u Sarajevu i Mostaru, a u sklopu grupnih izložbi izlagao je u New Yorku, Miamiu, Los Angelesu i Taiwanu.

 

rikardo-druskic-scc-1

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook