Foto / Večeras svečano otvoren

Raznovrsni sadržaji Sarajevo Winter Marketa dostupni do 15. januara

Zabava15.12.16, 18:12h

Raznovrsni sadržaji Sarajevo Winter Marketa dostupni do 15. januara
Nezaobilazna je i zabava u šatoru Laško Winter Puba, gdje su posjetiocima dostupni raznovrsni sadržaji (dnevni i noćni) za sve uzraste

 

Sarajevo Winter Market večeras je otvoren na trgu kod Ekonomskog fakulteta, a raznovrsni sadržaji posjetiocima će biti dostupni sve do 15. januara 2017. godine.

 

Predstavnik Sarajevo Winter Marketa Edin Mešanović kazao je novinarima da je ove godine kompletan sadržaj koncipiran na "uvođenju mirisa i zvuka šetača iz Ferhadije" za koje se nada da će uživati i da će svako od njih pronaći nešto za sebe.  

 

sarajevo-winter-market

 

Smatra da su Sarajevu, ako se uistinu želi turistički razvijati, potrebni sadržaji takve vrste i to na više lokacija o čemu svjedoče iskustva gradova iz država okruženja, pa i Evrope i svijeta.   

 

sarajevo-winter-market-1

 

Naglašava da su ove godine uvrstili neke sadržaje na osnovu iskustva drugih evropskih gradova, a odnose se na gastronomski kutak i proizvode lokalnih umjetnika i stvaralaca.

 

sarajevo-winter-market-2

 

Nezaobilazna je i zabava u šatoru Laško Winter Puba, gdje su posjetiocima dostupni raznovrsni sadržaji (dnevni i noćni) za sve uzraste.  

 

sarajevo-winter-market-3

 

Narednih mjeseca dana i Djeda Mraz će biti svakog dana u svom selu, a njegovu kućicu moći će koristiti sva djeca. Mogu se i fotografirati sa Djeda Mrazom, koji će se tokom cijelog dana družiti sa njima.

 

sarajevo-winter-market-4

 

U središtu Sarajevo Winter Marketa postavljena je jelka, a u posebno uređenim drvenim kućicama posjetioci po povoljnim cijenama mogu kupiti različite proizvode (poklon paketići i igračke za najmlađe, proizvodi iz fan shopova FK Sarajevo, FK Željezničar i KK Bosna, nakit i kozmetika, rukotvorine od vune, med i drugi pčelinji proizvodi).

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook