isprobajte

Svaki dan sam pila tonik od kurkume i dogodile su se tri čudesne stvari

Lifestyle14.12.16, 18:06h

Svaki dan sam pila tonik od kurkume i dogodile su se tri čudesne stvari
Istraživanja su pokazala da je kurkuma vrlo učinkovita u smanjenju probavnih problema poput nadutosti, žgaravice i gastritisa

 

Vjeruje se da ovaj osobiti korijen istodobno poboljšava boju i okus hrane, ali i umne sposobnosti...
 

Otkako se vratila s Balija, jedna moja prijateljica nije prestajala pričati o kurkumi, 'zlatnom začinu života'. Ovaj nadimak je stekla je zahvaljujući svojim mnogobrojnim dobrobitima u koje sam se i sama uvjerila. Vjeruje se da ovaj osobiti korijen istodobno poboljšava boju i okus hrane, ali i umne sposobnosti, pa se posljednjih godina jarko žuti začin udomaćio i u zapadnjačkoj prehrani- piše Dea Marinović za Jutarnji.

 

Nakon što sam je dobila na poklon, odlučila sam napraviti tonik koji sam pila svaki dan.

 

Učinci su fantastični
 

1. Ljepša koža

 

Iako nikad nisam imala problema s tenom, tijekom zime koža mi je, unatoč raznim kremama i kremicama, izrazito suha. Nakon tonika od kurkume primjetila sam kako mi je koža postala zdravija, mekša i elastičnija, te se crveno u licu smanjilo. Nisam isprobala, no u Indiji se kao najbolji piling, tradicionalno koristi mješavina jedne žlice slanutkova brašna, dva prstohvata kurkume i dvije čajne žličice mlijeka.

 

2. Jači imunitet

 

Studije pokazuju kako ovaj začin pomaže tijelu u borbi protiv brojnih napadača na naš organizam, a također ima ulogu i prilikom oporavka. Jača imunitet, te je u posljednje vrijeme postao nezaobilazan sastojak u borbi protiv gripe i prehlade. I dok svi oko mene šmrcaju i kašlju, ja ove zime ni jedan dan nisam preležela.
 

3. Ublažava grčeve

 

- Kurkuma smanjuje menstrualne grčeve tako da može smanjiti težinu bolova, ako ne i potpuno ukloniti bolove - kažu znanstvenici. I dok nekoć zbog menstrulanih grčeva nisam mogla izaći iz kuće bez tablete protiv bolova, posljednja dva mjeseca bol je potpuno nestala.

 

Istraživanja su pokazala da je kurkuma vrlo učinkovita u smanjenju probavnih problema poput nadutosti, žgaravice i gastritisa.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook