Samo zdravo

Kate Middleton obožava kuhati: Evo šta jede kraljevska porodica i koja je namirnica zabranjena

Showbizz14.12.16, 15:51h

Kate Middleton obožava kuhati: Evo šta jede kraljevska porodica i koja je namirnica zabranjena
Članovi britanske kraljevske porodice uvijek izgledaju zdravo i svježe, a možda se tajna krije upravo u njihovoj prehrani

 

Carolyn Robb kuhala je za britansku kraljevsku porodicu od 1989. do 2000. godine i ovih je dana objavila knjigu The Royal Touch u kojoj je obuhvatila recepte najdražih jela princa Charlesa, princeze Diane, princa Williama i princa Harryja, a otkrila je i neke dosad nepoznate detalje iz njihovog porodičnog života.

 

Princ Charles jako voli lov, a voli i pojesti ono što ulovi. On i pokojna princeza Diana najviše su voljeli otići u njihovu ladanjsku kuću u Highgroveu gdje se svo povrće i voće uzgajalo u vrtu imanja. Oboje su se hranili zdravo i obožavali su domaću kuhinju.

 

Jedina namirnica koju nikako nisu željeli na svom meniju jest češnjak. Razlog tome se nalazi u činjenici da su i princ Charles i pokojna princeza imali mnogo službenih pojavljivanja zbog kojih su morali biti u neposrednoj blizini ljudi i nisu željeli da im se u dahu osjeća miris češnjaka.

 

Na čuđenje mnogih, kraljevska porodica uživa u domaćim namirnicama – janjetina dolazi s njihovog imanja, voće i povrće iz kraljevskog vrta, a mlijeko od domaćih krava. Fazani se love na zemlji kraljevske porodice, a cijele se godine skupljaju i gljive koje porodica jako voli. Ekstavagantni i raskošni obroci prave se kad se održavaju domjenci.

 

Zašto Kate Middleton i princ William nemaju chefa?

 

Kate obožava kuhati i ona uglavnom kuha za svoju porodicu. Ulogu u tome ima njezino građansko porijeklo, a odgojena je u porodici u kojoj je često baš ona kuhala. 

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook