Stigao odgovor na vječno pitanje

Muški mozak opčinjen je ženskom guzom, a zašto - sad za to postoji i naučno objašnjenje

Lifestyle13.12.16, 19:35h

Muški mozak opčinjen je ženskom guzom, a zašto - sad za to postoji i naučno objašnjenje
Geografski položaj i kultura mogu odrediti koliko su vam stražnjice privlačne. Primjerice: 59 posto Argentinaca stražnjice voli više od ženskih grudi, prema studiji sveučilišta u Buenos Airesu

 

Opsesija stražnjicama nije ništa novo. To je urođeno, kaže dr. David Buss, profesor psihologije sa sveučilišta u Texasu. Ženska pozadina privlači iz istog razloga iz kojeg vas privlače njezine grudi, bokovi i tanak struk: zato što su to našim precima bili pokazatelji plodnosti, prenosi MensHealth.

 

Muškarci su evoluirali kako bi tražili žene koje mu mogu dati potomke. Ako žena ima bujniju stražnjicu, vaš primitivan mozak dobiva signal kako vjerojatno ima dovoljno masnog tkiva da bi zatrudnjela. Ako joj je stražnjica čvrsta i zaobljena, znači da je mlada – što bi spiljskom čovjeku značilo da je odlična kandidatkinja za majku spiljske djece.

 

'To je tabu' - kaže seksolog Eric M. Garrison, autor knjige Mastering Multiple Position Sex te nastavlja:' Nije nam dopuštena. A kada je riječ o seksu, postoji nešto životinjsko i prljavo u seksu straga.'

 

Postoji još jedan prljavi faktor.

 

Geografski položaj i kultura mogu odrediti koliko su vam stražnjice privlačne. Primjerice: 59 posto Argentinaca stražnjice voli više od ženskih grudi, prema studiji sveučilišta u Buenos Airesu. No, Britancima stražnjica i nije toliko važna, otkriva istraživanje sveučilišta u Londonu.

 

Bez obzira gdje živite, stražnjice se penju na prvo mjesto.

 

'Pop kultura sve više i više slavi ljepotu ženskih stražnjica' - kaže dr. Ava Cadell, seksologica i autorica knjige NuroLoveogy.

 

'S rastućim brojem slavnih žena s pozamašnim stražnjicama, poput Jennifer Lopez i Kim Kardashian, žene žele imitirati njihov izgled i privući pažnju i na vlastite stražnjice.'

 

Zahvaljujući ovom trendu, doggy style i lupanje po guzi popularniji su nego ikad, a čak je i analni seks postao opće prihvaćen.

 

(slobodnadalmacija.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook