male tajne kućne radinosti

Napravite sami kremu protiv bora: Iznenadit će vas rezultat!

ŽENA iN08.12.16, 14:26h

Napravite sami kremu protiv bora: Iznenadit će vas rezultat!
Vazelin je najprije potrebno otopiti na vodenoj pari, a zatim mu pridružiti i ostale sastojke. Sve to dobro promiješati kako bi se svi sastojci sjedinili

 

Domaću kremu najbolje je držati u frižideru, pošto su svi njeni sastojci prirodni.


Za kremu protiv bora od pantenola potrebni su vam 1 žumance, 2 kašičice apotekarskog vazelina, 1 kašičica meda, 1 kašika maslinovog ulja i 1 kašičica pantenol kreme.

 

Vazelin je najprije potrebno otopiti na vodenoj pari, a zatim mu pridružiti i ostale sastojke. Sve to dobro promiješati kako bi se svi sastojci sjedinili.

 

Kada se dobije kremasta homogena smjesa, prebaciti je u kutijicu u kojoj će se čuvati. Laganim masirajućim pokretima nanosi se na kožu lica i veoma je efikasna kada je podmlađivanje u pitanju.

 

Bitna stvar koja se treba napomenuti kod upotrebe ove vrste domaće kreme je da se ova krema upija u kožu duže od sat, tako da je najbolje nanijeti je dva sata prije spavanja na lice. 

 

Pantenol se može utrljati noću pred spavanje u tjeme glave uz blagu masažu, a može se i naprskati po cijeloj dužini dlake. Moguće je da se primijete suhi krajevi, ali to nije dugoročno već trenutno. Pantenol je sjajan i u kombinaciji sa drugim proizvodima.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook