Kupite karte na vrijeme

13. decembra u Slogi: Dubrovački bend Gruhak svira najljepše pjesme Indexa

DEPO CLUBBING07.12.16, 10:44h

13. decembra u Slogi: Dubrovački bend Gruhak svira najljepše pjesme Indexa
Ulaznice za koncert u Sarajevu su po cijeni od 10 KM u pretprodaji na portalu kupikartu.ba i na blagajni Sloge

 

Svi oni koji su uživo doživjeli pjesme Indexa u interpretaciji dubrovačke grupe Gruhak, poslije njihovog koncerta su morali priznati da vjerniju, energičniju i emotivniju izvedbu klasika sarajevskih legendi nisu čuli.

 

Među Gruhakovim fanovima su mnogi muzičari koji su se svojevremeno družili ili svirali sa Indexima,  čak i sam Fadil Redžić, basista Indexa i autor velikog broja njihovih slavnih pjesama, koji  je gledao jedan njihov nastup i Dubrovčanima otkrio da su ostavili veliki dojam na njega.


Gruhak ima iza sebe skoro 20-godišnje scensko iskustvo. Izdali su autorski album ”Make A Stand” (i najavljuju drugi), a posebno je impresivno da su izveli više od 400 nastupa diljem našeg regiona, prošli veliki dio Europe, te imali posebne turneje po Ukrajini, Njemačkoj i Engleskoj, gdje su svirali i u kultnom 100 Clubu, u kome su nastupale rock legende poput Rolling Stonesa, Beatlesa i Claptona.

 

Zanimljivo je da su u Berlinu svirali kao posebni gosti Volkswagen privatne zabave, a u Flensburgu na festivalu kojeg održava Audi svake godine. Naravno, na tim događajima Gruhak je izvodio najpoznatije pjesme grupa Pink Floyd, Led Zeppelin, The Doors, The Who i drugih, jednako uvjerljivo kao što sviraju Indexe, zbog čega ih i smatraju jednim od najboljih cover bendova ikada na prostoru bivše države.

 

indexi-gruhak

 

Ovog ljeta Gruhak je samo u Dubrovniku tri puta priredio tematski cjelovečernji ”Tribute to Indexi” koncert, jer je publika uvijek tražila još. Svirali su isti program i u Tivtu, u sklopu Festivala mediteranskog teatra, a tamo ih je pozvala Maja Perfiljeva, koja je niz godina pisala stihove za Indexe, među njima neke od najvećih hitova poput ‘Sanjam’ i ‘Da sam ja netko’.


U Sarajevu Gruhak ima, slobodno se može reći, status zvijezde, jer na svakom od dosadašnjih nastupa tražilo se mjesto više. Novu priliku Sarajlije imaju 13. 12., opet u klubu Sloga, a na dan koncerta u sarajevskom kafeu „VINIL“ (bivša Pravda u Radićevoj) će biti promovirana knjiga ”Indexi: U inat godinama”, prva i jedina biografija kultnih sarajevskih pionira rocka.

 

Ulaznice za koncert u Sarajevu su  po cijeni od 10 KM u pretprodaji na portalu kupikartu.ba i na blagajni Sloge.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook