REVOLUCIONARNE INOVACIJE

M:AGAZIN: Kako izgleda superbrzi transport budućnosti?

Mediji06.12.16, 15:04h

M:AGAZIN: Kako izgleda superbrzi transport budućnosti?
Jedan od najvećih evropskih sajmova tehnoloških dostignuća je održan tokom novembra mjeseca, a u m:agazinu ćete imati priliku da vidite novitete predstavljene ovom prilikom


Ljubitelji tehnologije i nauke će već u subotu, 10. decembra, imati priliku da se upuste u novo zanimljivo putovanje koje i ovaj put donosi TV emisija m:agazin. Voditeljski dvojac, koji čine Vanja Partalo i Igor Kalaba, će i u predstojećem, desetom izdanju emisije, na kanalu RTRS-a u 15 časova, predstaviti najnevjerovatnije, ali i najaktuelnije novitete i dostignuća, a kao i svaki put, ugostiće i zanimljivog sagovornika.


Revolucionarne inovacije sa Web Summita u Lisabonu

Roboti asistenti, senzori za brojanje koraka i uređaji za praćenje izgubljenih ključeva samo su neke od posljednjih inovacija promovisanih na Lisabonskom Veb samitu. Jedan od najvećih evropskih sajmova tehnoloških dostignuća je održan tokom novembra mjeseca, a u m:agazinu ćete imati priliku da vidite novitete predstavljene ovom prilikom. Robot, poznat kao Vigo, jedan je od takvih. Dizajniran je sa namjerom da pomaže ljudima sa smanjenom mobilnošću, naročito kada su u radnjama i supermarketima u kojima je obično gužva. Imaćete priliku da čujete više i o digitalnom ličnom treneru koji analizira svakodnevno vježbanje i pruža individualno skrojene povratne informacije.


Superbrzi transport budućnosti

Svakodnevno gubite mnogo vremena u saobraćaju? Ipak, negdje u svijetu se radi na pokretanju projekta superbrzog transporta kojim će se znatno smanjiti količina štetnih gasova. Ovakva tehnologija bi ujedno mogla i smanjiti vrijeme putovanja između dva grada sa dva sata, na 12 minuta. Zvuči nevjerovatno? Saznaćete i o istraživačkom projektu iz njemačkog centra za vještačku inteligenciju, o vozilu dizajniranom za gradove u kojima je uvijek gužva i u kojima je parkiranje prava noćna mora za većinu vozača.


Početkom decembra je zatvoren konkurs kompanije m:tel za m:stipendiste sedme generacije. U susret narednim dobitnicima ovog priznanja, Igor i Vanja su iskoristili priliku da porazgovaraju sa još jednim od već nagrađenih. Imaćete priliku da čujete više o iskustvima Milana Marića, mladog i talentovanog m:stipendiste.  


I to nije sve. Brojne zanimljivosti, mnogo humora i edukativnih sadržaja i preporuka vas očekuje već u subotu. Svoje komentare i prijedloge, kao i do sada, možete poslati putem inboksa zvanične Facebook stranice kompanije m:tel ili putem email adrese [email protected]. Emisiju m:agazin možete pogledati i u repriznom terminu na kanalu RTRS Plus nedjeljom u 17 časova, a sva protekla izdanja su dostupna za gledanje putem YouTube kanala kompanije mtel.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook