veselo adventsko vrijeme

Kao nekad pred Božić 2016.: 17. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja

Kultura05.12.16, 10:50h

Kao nekad pred Božić 2016.: 17. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja
Kao i svake godine, i ove godine smo se potrudili da ugostimo vrhunske glazbene umjetnike: Đani Maršan, Tereza Kesovija, Vlado Kalember, Lado Leskovar, Ivo Amulić, Zorica Kondža, grupa „Stijene“, Seid Memić – Vajta, Dražen Žerić – Žera, Matko Jelavić

 


17. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja „Kao nekad pred Božić 2016“ održat će se 7. prosinca/decembra 2016. godine u 20:00 sati u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru.

 

Ulaznice možete kupiti na blagajni BKC-a, a cijena ulaznice je 12 KM.


„Ušli smo u adventsko, predbožićno vrijeme, vrijeme u kojem bismo trebali biti ispunjeni veseljem i ljubavlju i prenositi to na naše bližnje, te naravno približiti se drugima. Festival „Kao nekad pred Božić“ je upravo to – povezivanje glazbe, riječi i vizualnog događaja, kojem je jedan od ciljeva da stvori blagdanski ugođaj u Sarajevu i odvrati ljude od svakodnevnih problema i nedaća – upravo zato je i posvećen najljepšem i najradosnijem katoličkom blaganu Božiću. Pored toga, iako Festival nije prihvatljiv samo katolicima nego svim građanima Sarajeva, ovim Festivalom nastojimo očuvati katoličku tradiciju u Sarajevu, no naravno i doprinijeti kulturnom životu Sarajeva. Koliko uspjevamo u tome, možemo vidjeti upravo iz toga da se ovaj Festival održava od 2000. godine, a zaslugu možemo pripisati dr. sc. Mariju Pejiću, autoru Festivala.

 

kao-nekad-bozic

 


Kao i svake godine, i ove godine smo se potrudili da ugostimo vrhunske glazbene umjetnike: Đani Maršan, Tereza Kesovija, Vlado Kalember, Lado Leskovar, Ivo Amulić, Zorica Kondža, grupa „Stijene“, Seid Memić – Vajta, Dražen Žerić – Žera, Matko Jelavić. Pored njih, nastupit će i pedagoško-glazbeni sastav „Pravo lice“, Pero Križanović, band „ALFA“, klapa Divna, vokalno-instrumentalni sastav „Lipe“, Mladi tamburaški orkestar „Seljo“, Vokalni ansambl „Prijatelji“, „Mali Caritasovci“ iz Dječjeg vrtića „Sveta obitelj“, plesna skupina „Bellarte“, Amela Hubijer i Jakša Jurjević, Anastazija i Dorija Jelić, Dragana Glumac, B Stars iz Mostara, Mladen Jeličić Troko... 


Kulturno-umjetnička društva će nam predstaviti božićnu tradiciju i običaje na ovim prostorima jer su upravo običaji ti koji su pred zaboravom zbog modernog načina slavljenja Božića i blagdana: Akademski ansambl narodnih igara i pjesama „SELJO“ s Narodnim orkestrom „SELJO“ iz Sarajeva (predstavljanje božićnih plesova i pjesama Duvanjske krajine), „Ceste zlatne niti“ iz Županje, te hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Herceg Stjepan“ iz Ljubuškog. Program je uistinu raznovrsan i prilagođen svim generacijama tako da svatko može pronaći nešto za sebe.“, izjavila je IVANA KRSTANOVIĆ, PR Festivala „Kao nekad pred Božić 2016“.

 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook