foto/ preko 25 godina braka

Ovo je supruga Emira Kusturice: Maja je centralna emocija naše familije i vezivno tkivo...

Showbizz04.12.16, 12:00h

Ovo je supruga Emira Kusturice: Maja je centralna emocija naše familije i vezivno tkivo...
Maja je Emiru velika podrška i vjetar u leđa. S njim ima dvoje djece, Dunju i Stribora

 

Svi znate reditelja Emira Kusturicu, ali malo ko zna kako izgleda njegova supruga Maja, filmska producentkinja, sa kojom je preko 25 godina u braku.


Maja je Emiru velika podrška i vjetar u leđa. S njim ima dvoje djece, Dunju i Stribora.

 

maja-kusturica



Emir Kusturica i njegova supruga Maja, prošle godine odlikovani su medaljom pokrovitelja supružničke ljubavi i porodične sreće "Sveti Petar i Fevronija". Medalju i plaketu su im prošle godine uručili predstavnici Ruskog doma iz Beograda.


Sveti Petar i Fevronija“ obilježava se 25. juna po starom, odnosno 8. jula prema novom kalendaru i predstavlja dan porodice, ljubavi i vjernosti u Rusiji.

 

maja-i-emir-kusturica


Nastao je na inicijativu stanovnika starog ruskog grada Muroma 2008. godine a podržala ga je Svetlana Medvedeva, supruga tadašnjeg predsjednika Rusije.


Simbol ovog praznika je cvijet kamilice, a najvažniji događaj je uručivanje Medalja supružnicima, koji su u braku najmanje 25 godina.



- Maja je centralna emocija naše familije, ona je zapravo vezivno tkivo. Njena bezgranična emocionalnost i nesvakidašnja inteligencija od davnih sedamdesetih pa do danas stub je naše porodice. Moja supruga završila je književnost, ali kada sam se vratio iz Francuske na najbolji način se pokazala kao producent i zahvaljujući svojoj umešnosti učinila ono što je u filmu najteže - da sačuva novac i usmeri ga na platno. Upravo tako mi je pomogla da završim poslednja tri filma- rekao je ranije za "Stori" Emir Kusturica.

 

(Pulsonline.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook