nepoželjna buduća prva dama

100.000 Njujorčana poručilo Melaniji Trump: Bježi iz grada!

Hronika04.12.16, 10:35h

100.000 Njujorčana poručilo Melaniji Trump: Bježi iz grada!
Gotovo 100.000 građana New Yorka zatražilo da Melania Trump spakuje svoje kofere i napusti New York, nakon što se pročulo da namjerava ostati u gradu

 

Buduća prva dama SAD-a, Melania Trump, želi ostati živjeti u New Yorku sve dok joj sin ne završi školsku godinu, no njeni sugrađani nisu oduševljeni tom odlukom.

 

Gotovo 100.000 građana New Yorka zatražilo da Melania Trump spakuje svoje kofere i napusti New York, nakon što se pročulo da namjerava ostati u gradu, piše The Independent.

 

Uobičajena je procedura da se porodica novog predsjednika odmah preseli u Washington, ali Melania Trump odlučila je ne poštivati konvenciju te umjesto toga ostati na staroj adresi još neko vrijeme, a procjenjuje se kako bi sigurnosni troškovi koštali njujorške porezne obveznike i do milion dolara dnevno.

 

Stoga se peticijom od guvernera države New York Andrewa Cuoma i gradonačelnika Billa De Blasia traži da odbiju platiti zaštitu supruge Donalda Trumpa nakon što se on iseli iz Trump Towera, 58-spratnog nebodera na Petoj aveniji usred Manhattana, gdje porodica trenutno živi. Neboder svakodnevno okružuju gomile demonstranata, još od dana kada je Donald Trump izabran kao novi predsjednik, što dodatno povećava sigurnosni rizik, a samim time i troškove.

 

“Porezni obveznici New Yorka odbijaju plaćati milion dolara dnevno samo da bi ona mogla ostati”, napisali su podnositelji peticije. “Ako se donese odluka da ostane, njih dvoje bi trebali platiti troškove. A ne dolari poreznih obveznika koji bi se mogli iskoristiti za ceste, škole, prevoz, kanalizaciju, nova radna mjesta i druge gradske troškove.”

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook