FOTO/ DRUŽENJE U RESTORANU 'LAVA'

Gala vinski party u Sarajevu: Ovako je Vinarija 'Vukoje' obilježila kraj još jedne uspješne poslovne godine

Biznis Klub02.12.16, 14:02h

Uz vrhunska vina 'Vinarije Podrumi Vukoje 1982' gosti su imali priliku da degustiraju kvalitetne domaće sireve kompanija Milkos, Gazdinstvo Alpina i Farmersko blago, suhomesnate proizvode Merak kompanije Intercamp, kao i Ella vodu i sokove


Predvodnik savremenog vinarstva u ovom dijelu Evrope, Vinarija Podrumi Vukoje 1982, obilježila je završetak još jedne veoma uspješne poslovne godine, tradicionalnim godišnjim Vinskim Party-jem u prelijepom ambijentu restorana „Lava“ .


I ova godina će ostati trajno zabilježena kao godina vrhunskih dometa Vinarije Vukoje, godina osvojenih nagrada na prestižnim svjetskim takmičenjima proizvođača vina i zlatnih i srebrnih medalja za kvalitet svojih proizvoda. Vinarija Vukoje je još jednom pokazala da sasvim uspješno parira stranim vinima i opravdala svoju lidersku poziciju u bh. vinogradarstvu.


- Ove godine smo na međunarodnom vinskom takmičenju Concours Mondial de Bruxelles, održanom u maju ove godine, za vino Hercegovačka Žilavka Vukoje berba 2015. osvojili srebrnu medalju. Poseban značaj ove nagrade je u tome što je osvojena u konkurenciji preko 8.750 vina iz 51 zemlje pred izborom vodećih svjetskih degustatora, sommeliera, kupaca, novinara i vinskih pisaca. To je ujedno i jedino vino iz BiH koje je osvojilo medalju. Iza nas su pune 34 godine mukotrpnog  rada, velikog zalaganja i iskrene želje da napravimo takva vina koja će zadovoljiti  ukuse kako vrsnih poznavalaca, tako i strastvenih ljubitelja ovog pića. Naši vinogradi se rasprostiru na 30 hektara površine, a posebno se ponosimo Carskim vinogradom starim 122 godine. Lokalitet vinograda je „Zasad polje“ koje je zapravo isušeno korito rijeke Trebišnjice. Ovogodišnja berba je bila izuzetno kvalitetna i garantuje nam nastavak  uspješne proizvodnje vrhunskih vina. Iskoristili smo ovu priliku da na jednom lijepom druženju i u prelijepom ambijentu,  proslavimo veoma uspješnu poslovnu godinu i omogućimo degustaciju naših vrhunskih sorti vina, posebno vina koja su osvojila nagrade na najvećim svjetskim takmičenjima kao što su „Primavera“, „Galerija“, „Tribunia“, „Premium vina“ i „Limited edition“ – rekao je Radovan Vukoje.


Uz vina gosti su imali priliku da degustiraju kvalitetne domaće sireve kompanija Milkos, Gazdinstvo Alpina i Farmersko blago, suhomesnate proizvode Merak kompanije Intercamp, kao i Ella vodu i sokove.


I na ovaj način Vinarija Vukoje nastavlja svoju vrhunsku vinsku priču i opravdava status najbolje vinarije u regiji Jugoistočne Evrope.


Vinarija Podrumi Vukoje 1982  sa svojim prepoznatljivim brendovima izuzetnog kvaliteta, njegujući tradiciju u proizvodnji vrhunskih vina iz Trebinjskog kraja, proširila je svoj izvozni asortiman prema inostranstvu i nastavila veoma uspješno pozicioniranje, pored domaćeg, na tržišta regiona i na tržišta gotovo svih kontinenata. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook