8. DECEMBRA U SARAJEVU

'Policijsko ispitivanje' na ASU: Multimedijalni performans studenata prve godine odsjeka za Produkciju i menadžment

Kultura02.12.16, 10:35h

'Policijsko ispitivanje' na ASU: Multimedijalni performans studenata  prve godine odsjeka za Produkciju i menadžment
Projekat producira grupa studenata prve godine odsjeka za Produkciju i menadžment: Zlatko Sofović, Elmedina Tirić, Ismar Duraković, Ines Radić, Nikola Šotra, Amina Kučuk i Tarik Bičo

 

U četvrtak, 08. decembra, u 20 sati na sceni „Obala“ bit će upriličeno predstavljanje klase  I. godine studenata Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, odsjeka za Produkciju i menadžment u oblasti scenskih umjetnosti, u klasi profesorice Amre Bakšić Čamo.

 
Studenti I. godine će se predstaviti kroz multimedijalni performans, koji se sastoji iz dva dijela, pozorišnog i filmskog. Kroz performans koji je predstavljen kao policijsko ispitivanje gledaoci će dobiti sliku o studentima, a njihovi se karakteri razotkrivaju kroz ispitivanje tako što se ispoljavaju različite ličnosti - od introverta do ekstroverta, šaljivdžija, ozbiljnih, te prestrašenih studenata.


U realizaciji kompletnog projekta, osim studenata odsjeka za Produkciju i menadžment, učestvuju i studenti odsjeka za Režiju, odsjeka za Audio-vizuelnu režiju, odsjeka za Glumu, kao i odsjeka za Dramaturgiju. Scenarij i režiju projekta potpisuje Sara Ristić. Direktor fotografije je Faris Avdić, ton majstor Muhamed Bajramović, a montažu je radio Marko Jovančić.


U filmu igra redatelj i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti Faruk Lončarević, te student treće godine odsijeka za Glumu Dino Bajrović (glas u off-u). Projekat producira grupa studenata prve godine odsjeka za Produkciju i menadžment: Zlatko Sofović, Elmedina Tirić, Ismar Duraković, Ines Radić, Nikola Šotra, Amina Kučuk i Tarik Bičo.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook