Trajat će do 12. decembra

Premijerom filma 'Rana moje majke' 7. decembra počinje 8. Festival turskog filma

Kultura28.11.16, 15:13h

Premijerom filma 'Rana moje majke' 7. decembra počinje 8. Festival turskog filma
Svi filmovi su titlovani na B/H/S i engleskom jeziku. Ulaz u Kino Meeting point za posjetitelje je besplatan

 

Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini organizira osmi put zaredom Festival turskog filma koji će se održati od 07. do 12. decembra 2016. godine u Sarajevu.  


Svečana ceremonija otvorenja 8. Festivala turskog filma održat će se 07. decembra 2016. godine u Kinu Meeting Point u Sarajevu sa početkom u 19.30 sati. 

 

Nakon svečane ceremonije otvorenja Festivala, u 20.00 sati bit će premijerno prikazan film „Rana moje majke” reditelja Ozana Açıktana. Svečanoj ceremoniji otvorenja i premijernom prikazivanju filma prisustvovat će glavni glumci i režiser filma „Rana moje majke“ Meryem Uzerli, Ozan Güven, Bora Akkaş te reditelj Ozan Açıktan.  

 

festival-turskog-filma-2016


Tokom 8. Ffestivala turskog filma, bit će prikazano pet filmova novije produkcije poznatih turskih reditelja. 


Filmska publika imat će priliku pogledati filmove „Gazda želi sretan kraj“ reditelja Kıvança Baruönüa, “ Pretraživač” reditelja  Atalaya Taşdikena, “ Šapni ako zaboravim” reditelja Çağana Irmaka. Također, tokom 8. Festivala turskog filma bit će prikazan i film “Hladnoća kalandara” režisera Mustafe Kara.  


Od četvrtka, 08. decembra 2016. godine filmovi će se prikazivati u sarajevskom Kinu „Meeting point“. Tako će filmska publika u četvrtak, 08. decembra 2016. godine u terminu od 20.00 sati moći pogledati film “Pretraživač”, dok će u petak 09. decembra 2016. godine u istom terminu biti prikazan film “Šapni ako zaboravim”. 


U Kinu „Meeting point“ filmska pubilika će u subotu, 10. decembra  2016. godine u terminu od 20.00 sati imati priliku pogledati film “ Hladnoća kalandara”, a u nedjelju, 11. decembra 2016. godine u 20.00 sati na rasporedu je projekcija filma “Gazda želi sretan kraj”. U ponedjeljak, 12. decembra 2016. godine u Kinu Meeting Point gledatelji će imati priliku pogledati drugu projekciju filma „Rana moje majke“, u terminu od 20.00 sati. 
 

Svi filmovi su titlovani na B/H/S i engleskom jeziku. Ulaz u Kino Meeting point za posjetitelje je besplatan.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook