Imate li ih vi?

Evo kojih je šest karakteristika kod žena posebno privlačno muškarcima

ŽENA iN27.11.16, 13:06h

Evo kojih je šest karakteristika kod žena posebno privlačno muškarcima
Muškarcima su privlačnije žene koje im se čine zdravijima


Većina muškaraca okreće se za ženom koju smatra privlačnom, a s Business Insidera tvrde kako se ovdje zapravo radi o reproduktivnoj procjeni.

 
Odnosno, kad gledaju, muškarci zapravo traže određene privlačne značajke na ženi, a sve su te fizičke (ili nefizičke) značajke povezane s traganjem za zdravljem i plodnosti.
Znanost je pokazala kako je ovih šest značajki posebno privlačno muškarcima, a prema podacima njihovih istraživanja, evo što žene čini posebno ‘atraktivnima’:


1. Veća razlika u širini struka i bokova
 

Omjer 7 (struk) naprema 10 (bokovi) muškarcima je posebno privlačan. A kako su bokovi i struk povezani s rađanjem, mnogi muškarci upravo s tim povezuju njihov izgled. Drugim riječima – prilično je očito da muškarci vole manji struk i veće guze i bokove, a možda to može objasniti zašto je takav izgled, pogotovo u posljednje vrijeme, sve popularniji.


2. Viši glas


Prema podacima jedne studije, viši glas povezujemo s mladošću i on obično označava manje, ženstvenije tijelo, a i jedna i druga karakteristima privlačne su muškarcima.


3. Zdrava kosa

 

Sjajna, puna, zdrava i duga kosa muškarcima je izuzetno privlačna. A to je, opet, znak sveukupnog zdravlja i plodnosti.


4. Osmijeh


Ovaj znak je prilično očit, ali da – sretniji ljudi puno su privlačniji drugima. No, znanost je također pokazala kako ovdje, osim samog osmijeha, ubrajamo i bijele zube, a što su oni bijelji, to su muškarcima privlačniji.


5. Suptilniji make-up
 

Iako je većina žena pomalo opsjednuta šminkom te smo sve zaluđene velikim trepavicama, konturiranjem i sličnim trendovima, prirodniji izgled i suptilniji make-up muškarcima su daleko privlačniji. Odnosno, muškarci tvrde kako su im privlačnije žene koje koriste oko 40 posto manje šminke, no, zapravo nam nije potrebna znanost da nam kaže da smo prirodnije mi – najbolje mi. No, ko voli šminku, neka izvoli!


6. Nošenje crvene odjeće
 

Postoji razlog zašto je crvena boja povezana s požudom. Znanstvenici su dokazali kako odjeća crvene boje može izuzetno povećati privlačnost. Ustvari, ovo se ne odnosi samo na ljude, već i na brojne druge životinje.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook