malim koracima do zdravlja

Pet lakih navika kojima ćete poboljšati kvalitet svoje ishrane

Lifestyle26.11.16, 19:57h

Pet lakih navika kojima ćete poboljšati kvalitet svoje ishrane
Ponekad je bitno početi malim koracima, primijeniti pametne trikove koji će itekako poboljšati kvalitet vaše ishrane

 

Želite poboljšati svoje prehrambene navike, ali ne znate otkud da počnete? 

 

Ponekad je bitno početi malim koracima, primijeniti pametne trikove koji će itekako poboljšati kvalitet vaše ishrane. 

 

Evo nekoliko takvih za početak:

 

* Svaki put kada to možete, umjesto čajeva u filter-vrećicama radije koristite prirodne biljne mješavine čaja jer je u njihovom slučaju iskoristivost sastojaka koji su blagotvorni za naš organizam puno veća nego kod onih iz vrećica. 


* Prestanite guliti voće i povrće kao što su jabuke, celer ili mrkva, već ih kozumirajte zajedno s korom. Naime, upravo u njima se nerijetko nalaze prave male riznice vitamina i minerala i to u znatno većoj količini nego u samom plodu. Zato radije investirajte u dobru četku za pranje voće i povrća prije kuhanja (ima ih u svim trgovinama zdrave hrane). Isto tako, ne bacajte koštice od plodova već ih također dobro prožvačite jer se i u njima često nalaze vrijedi nutrijenti. Dobar primjer je grejp od čijih se koštica izrađuju vrlo dragocjeni serumi i tinkture.

 
* Umjesto alkoholnog i vinskog octa, počnite koristiti prirodni jabučni ocat, najbolje dobiven iz naših domaćih voćnjaka. Koliko je ovaj pripravak doista zdrav i blagotvoran za organizam te blag prema našem želucu, možda najbolje dočarava podatak kako se mnoge djevojke kunu da je upravo žličica ovog eliksira kojeg uzimaju svako jutro natašte najviše zaslužan za njihovu vitku liniju.


* Umjesto običnih jogurta, sve češće posegnite za onim probiotičkim koji sadže dobre bakterije koje su neophodne za rad naših crijeva, pa samim time i cijelog organizma. Iako oni prirodno egzistiraju u našem tijelu, zbog brojnih razloga (jedan od najčešćih je uzimanje antibiotika), njihova ravnoteža u organizmu može se ozbiljno narušiti, a najbolji i najprirodniji način pomoću kojih ćete ponovno uspostaviti njihov prirodni balans su upravo probiotičke kulture.


* Svježe voće i povrće, ali i druge namirnice koje to mogu podnijeti, držite izvan frižidera. Neke novije studije pokazale su da elektromagnetska zračenja iz frižidera mogu umanjiti djelotvornost aktivnih tvari iz voća i povrća, ali i druge hrane.

 

(Grazia.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook