Foto / Trajat će do 30. novembra

'Mrtve ribe' otvorile Mostar Film Festival

Kultura24.11.16, 22:02h

'Mrtve ribe' otvorile Mostar Film Festival
Nakon što je proteklih devet godina Mostar Film Festivala bio revijalnog karaktera, ove godine uveden je natjecateljski program u okviru kojeg će biti prikazano sedam filmova iz regije, a ocjenjivački žiri nagradit će najbolje ženske i muške glumačke izvedbe, kao i najboljeg debitanta

 

Projekcijom filma "Mrtve ribe plivaju na leđima" otvoreno je deseto izdanje Mostar Film Festivala.

 

"Mrtve ribe plivaju na leđima", film redatelja Kristijana Milića, scenarista Josipa Mlakića, sniman je ovoga ljeta u Mostaru, a na Mostar Film Festivalu prikazan je izvan konkurencije, na zatvorenoj projekcije.

 

Prije projekcije filma statue "Stablo ljubavi" za životno djelo dobili su glumci Lazar Ristovski i Dragan Despot. Despot je osobno primio to priznanje, dok je uime Ristovskog, koji nije mogao doći u Mostar, priznanje preuzeo redatelj Miloš Radović.

 

Nakon što je proteklih devet godina Mostar Film Festivala bio revijalnog karaktera, ove godine uveden je natjecateljski program u okviru kojeg će biti prikazano sedam filmova iz regije, a ocjenjivački žiri nagradit će najbolje ženske i muške glumačke izvedbe, kao i najboljeg debitanta.

 

Pored natjecateljskog programa, organizatori su pripremili i tri popratna programa. U okviru "Docuspectra" bit će prikazana najbolja recentna otvaranja dokumentarnih filmova iz regije.

 

Program "Junaci lektire na velikom ekranu" namijenjen je djeci, a u okviru tog programa bit će prikazane filmske ekranizacije dječje literature.

 

U okviru studentskog programa bit će prikazani najbolja filmska otvaranja studenata akademija i fakulteta filmske umjetnosti iz regije.

 

Mostar Film Festival traje do 30. novembra, kada će na završnoj ceremoniji biti dodijeljena glumačka priznanja za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu, najbolju sporednu mušku i žensku ulogu, te nagrada za najboljeg debitanta.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook